Volledig scherm
Kelechi Nwakali van MVV veroverde een gouden bal bij het WK voor landenploegen onder zeventien in 2015. © Proshots

Lang gesprek moet RKC Waalwijk op weg helpen

WAALWIJK - De deur van de kleedkamer van RKC Waalwijk bleef woensdagmorgen een uur en een kwartier dicht. Zo lang duurde het groepsgesprek dat handelde over de 4-0 nederlaag bij VVV Venlo aan het begin van de week. Met een leeg hoofd beschikken de spelers vrijdagavond aan de volgende klus, de thuiswedstrijd tegen nummer twee MVV.

RKC zal opnieuw met een huurling van een Engelse topclub af moeten rekenen. Dankzij de contacten met hoofd opleidingen Andries Jonker slaagde MVV erin om Kelechi Nwakali van de Engelse club te huren, een echte nummer tien. De Nigeriaan won de gouden bal bij het wereldkampioenschap voor landenploegen tot zeventien jaar in 2015 alvorens hij bij Arsenal zou tekenen. Sinds september maakt hij deel uit van de selectie van het goed draaiende MVV.

De Waalwijkers zagen door de nederlaag bij VVV een klassering in de toptien van de eerste divisie verloren gaan. ,,Al is het verschil met de zevende plaats maar een punt, dit voelt toch echt heel anders aan”, zei trainer Peter van den Berg, die tot de uitglijder tegen VVV redelijk tevreden kon zijn met zijn ploeg. Die speelde de laatste weken niet groots, maar haalde toch geregeld punten.

MVV is een ploeg die RKC doorgaans niet zo ligt. Sinds de degradatie van de Waalwijkers uit de eredivisie troffen de ploegen elkaar vier keer. Dat leverde drie zeges voor MVV op, terwijl Van den Berg bij een van zijn eerste wedstrijden als trainer MVV in Maastricht op 1-1 hield. De laatste zege dateert alweer van 21 november 2010. Toen werd het 5-0. De huidige spitsentrainer Donny de Groot scoorde twee keer. Fred Benson, die wegens een blessure nog tot winterstop ontbreekt, was succesvol. Ook Derk Boerrigter scoorde, terwijl Omer Kulga voor MVV in eigen doel schoot.