Volledig scherm
Hugo Lloris bij aankomst bij het Westminster Magistrates Court in Londen vanmorgen. © AP

Lloris krijgt 56.000 euro boete en rijontzegging na dronken rijden

Hugo Lloris heeft vanmorgen in de rechtbank in Londen toegegeven dat hij op vrijdag 24 augustus met twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol op toch in zijn Porsche Panamera was gestapt. Lloris kreeg een boete van 56.000 euro en twintig maanden rijontzegging. 

Volledig scherm
Hugo Lloris. © REUTERS

De 31-jarige aanvoerder van Tottenham Hotspur en wereldkampioen Frankrijk werd op vrijdag 24 augustus om 02.30 uur in het centrum van Londen aangehouden door de politie. Lloris slingerde met zijn auto lichtjes over de weg en had overgegeven in zijn auto, waar hij door de politie uit moest worden geholpen na zijn aanhouding. In het bloed van Lloris zat 80 microgram per 100 milliliter bloed, waar het maximaal toegestane aantal achter het stuur 35 microgram is. Lloris bekende vanochtend tijdens de zitting schuld. Hij had een gezellig etentje met vrienden gehad en had natuurlijk een taxi moeten nemen, maar stapte uiteindelijk toch zelf achter het stuur.

,,Dronken rijden is volledig onacceptabel'', zei de keeper op vrijdag 24 augustus al. ,,Ik neem alle verantwoordelijkheid op me. Dit is niet het voorbeeld dat ik wil zijn. Vanuit de grond van mijn hart bied ik mijn verontschuldigingen aan aan mijn familie, mijn teamgenoten, de manager en alle fans.''

Volledig scherm
Hugo Lloris en Alphonse Areola met de wereldbeker. © Getty Images