Volledig scherm
Willem Mandigers. © Getty Images

Mandigers vindt Waterloo op WK van BDO na ware dartsthriller

Voor Willem Mandigers zit het wereldkampioenschap darts erop. Op het toernooi van de BDO verloor de Eindhovenaar in de kwartfinale van de Duitser Michael Unterbuchner. 

Het werd een absolute thriller op de Lakeside. Mandigers moest de eerste set even op stoom komen, maar kwam daarna beter los. Zo boog de Eindhovenaar de wedstrijd om in zijn voordeel. Na een sensationele 158-finish leek Mandigers de wedstrijd zelfs in handen te hebben en zette de tussenstand op 1-3 in sets.

De Duitser vocht zich echter terug. De halve finalist van vorig jaar gaf niet op en gooide het tempo omhoog. Met een knappe finish van 104 vond Unterbuchner de aansluiting terug in sets. Direct daarna werd de stand zelfs gelijk getrokken.

Thriller

Mandigers bleek knokken op Frimley Green. Met een aantal hoge scores vocht de Eindhovenaar zich weer op voorsprong. Unterbuchner had direct een antwoord: 4-4.

De beslissende negende set ontpopte zich tot een thriller. Nek-aan-nek bleven de kemphanen knokken. Unterbuchner kreeg drie pijlen op de wedstrijd, maar miste. Mandigers redde het vege lijf door 149 uit te gooien.

In de slotfase trok de Eindhovenaar echter alsnog aan het kortste eind. In de tie-break stelde de Duitser zijn plaats in de halve finale veilig.

Volledig scherm
Unterbuchner. © Getty Images