Volledig scherm
© Thinkstock

Marlene Van Gansewinkel kijkt uit naar WK voor mindervaliden

HILVARENBEEK - Marlene van Gansewinkel (20) uit Hilvarenbeek maakt zich op voor de WK atletiek voor mindervaliden in Qatar, die op 22 oktober beginnen. Van Gansewinkel doet in Doha mee aan drie disciplines in de klasse T44: verspringen, de 100 en 200 meter.

De atlete van het Tilburgse Attila mist al vanaf haar geboorte haar onderbeen, maar ook haar onderarm. „Daar ben ik de enige mee in de klasse. Het is een extra handicap, iets wat je tegenhoudt om hard te lopen of ver te springen.”
Het doel is om bij de WK een medaille te halen bij het verspringen. Dat is niet onrealistisch, want ze staat op dit moment vijfde op de wereldranglijst van het verspringen in haar klasse. Daarnaast mikt ze op topzesplaatsen op de 100 en 200 meter. ,,Ik voel me fit. Ik ben nog niet op volle kracht, maar dat komt in de loop van de week wel. Ik ga er redelijk gespannen heen, maar wel met zelfvertrouwen. Ik weet dat ik goed kan presteren als ik relaxt blijf.”

De Paralympische Spelen van volgend jaar in Rio de Janeiro staan rood omrand in de agenda van Van Gansewinkel. ,,Ik denk zelf dat ik wel een reële kans heb om daar naartoe te mogen. Als ik een medaille win op de WK, dan kan ik vrij zeker zeggen dat ik naar Rio ga.’’

Lees meer in het Brabants Dagblad van donderdag 15 oktober.

  1. Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    De halve finale tegen AC Milan in 2005. De knal van Nilis (zijn 100ste treffer voor PSV) tegen Bayern München. Of toch de penaltyserie met Atlético Madrid in 2016. Wat is voor u hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League? Op 25 november 1992 trapte PSV in Porto voor het eerst af in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Tegen FC Porto werd het 2-2. 25 jaar later en 104 duels verder zijn er talrijke bijzondere momenten te noemen.  Het BD zoekt de komende week naar het meest memorabele moment uit die 25 jaar. Stemmen op één van de tien uitgekozen momenten kan hieronder.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
450 stemmen