Volledig scherm
© PRO SHOTS

Michael van Gerwen naar halve finale in Japan

TOKYO - Michael van Gerwen heeft de halve finales bereikt van de Tokyo Masters. Met de nodige moeite wist de darter uit Vlijmen zich bij de laatste 4 te scharen door een 8-6 overwinning op Dave Chisnall.

Van Gerwen scoorde een hoger driepijlsgemiddelde dan zijn opponent (101,93 om 99.43), maar bij het uitgooien ondervond Mighty Mike problemen. Hij haalde daarbij maar een percentage van 36,4, waar Chisnall tot 60 procent kwam. In de halve finale krijgt Van Gerwen te maken met James Wade, die Phil Taylor in een thriller nipt de baas bleef: 8-7. Taylor miste in deze partij drie matchdarts.
De kwartfinale was het eindstation voor Raymond van Barneveld. Hij verloor met 8-3 van Gary Anderson. De wereldkampioen stuit in de halve eindstrijd op Adrian Lewis, die met 8-6 van Peter Wright won. Van Gerwen won vorige week in China de Shanghai Masters.

Update: Inmiddels heeft Gary Anderson zijn halve finale gewonnen van Adrian Lewis: 8-5.

  1. Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    De halve finale tegen AC Milan in 2005. De knal van Nilis (zijn 100ste treffer voor PSV) tegen Bayern München. Of toch de penaltyserie met Atlético Madrid in 2016. Wat is voor u hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League? Op 25 november 1992 trapte PSV in Porto voor het eerst af in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Tegen FC Porto werd het 2-2. 25 jaar later en 104 duels verder zijn er talrijke bijzondere momenten te noemen.  Het BD zoekt de komende week naar het meest memorabele moment uit die 25 jaar. Stemmen op één van de tien uitgekozen momenten kan hieronder.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
425 stemmen