Volledig scherm
Mike van Grinsven

Mike van Grinsven kiest andere weg op nieuwe quad

HEESCH - Mike van Grinsven maakt begint volgend jaar een nieuwe start. Op een quad van het Nederlandse merk CRQF wil de Heeschenaar zijn open Nederlandse titel heroveren.

Van Grinsven reed de afgelopen jaren op een WSP-quad van framebouwer (en zijspancrosser) Daniël Willemsen. Door materiaalpech in de tweede wedstrijd, op De Witte Ruijsheuvel in Oss, verspeelde hij al vroeg in het seizoen zijn kansen op titelprolongatie. Uiteindelijk eindigde hij nog als tweede op 49 punten van Joe Maessen. In het Europees kampioenschap legde Van Grinsven beslag op de derde plaats.

EK landenteams

Tijdens het Europees kampioenschap voor landenteams neemt Van Grinsven dit weekeinde afscheid van zijn WSP-quad. Nederland start als titelverdediger in het Franse Gueugnon. Van Grinsven krijgt steun van Maessen en Marc de Vries.

Van Grinsven wordt de komende jaren het uithangbord voor CRQF van ontwerper en constructeur Gerben Vruggink. De Heesche coureur mikt niet alleen op de Nederlandse titel, maar wil in 2017 ook een gooi doen naar het Europees en het (open) Duits kampioenschap.

  1. Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    De halve finale tegen AC Milan in 2005. De knal van Nilis (zijn 100ste treffer voor PSV) tegen Bayern München. Of toch de penaltyserie met Atlético Madrid in 2016. Wat is voor u hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League? Op 25 november 1992 trapte PSV in Porto voor het eerst af in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Tegen FC Porto werd het 2-2. 25 jaar later en 104 duels verder zijn er talrijke bijzondere momenten te noemen.  Het BD zoekt de komende week naar het meest memorabele moment uit die 25 jaar. Stemmen op één van de tien uitgekozen momenten kan hieronder.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
410 stemmen