Volledig scherm
Moussa Sanoh krijgt weer een kans bij RKC. © Proshots

Moussa Sanoh lijkt terug in basis van RKC Waalwijk

WAALWIJK - Moussa Sanoh lijkt terug in de basis van RKC Waalwijk. Hij vervangt waarschijnlijk vrijdagavond tegen De Graafschap op de rechterflank aanvaller Fred Benson, die nog steeds geblesseerd is. Na de 5-3-2 formatie in de uitwedstrijd tegen Volendam wil trainer Peter van den Berg zijn ploeg weer in de normale slagorde laten spelen.

Gezien de ranglijst is RKC favoriet tegen de ploeg uit Doetinchem, die in het verleden geregeld door RKC uit de eredivisie werd gehouden. "Het is zo'n zelfde wedstrijd als tegen FC Den Bosch. Toen zijn we niet goed met onze favorietenrol omgegaan. Ik hoop dat we ervan geleerd hebben", aldus Van den Berg.

Van het rijtje tegenstander dat RKC voor de winterstop nog treft is De Graafschap op papier de eenvoudigste. "Toch is het een heel taaie tegenstander. De Graafschap heeft te weinig punten voor de kwaliteit die het in huis heeft", aldus Van den Berg. Die noemt het belangrijk dat zijn ploeg in de uitwedstrijd tegen Volendam met een ander spelsysteem erin slaagde een gelijkspel te halen. "Ik wil voorkomen dat we zoals vorig seizoen achter elkaar een reeks wedstrijden verliezen."

Bij RKC ontbreken, behalve Benson, Ingo van Weert en Rob van Sonsbeek. Voor de rest is iedereen inzetbaar, al trainden Serginho Greene, Nando Wormgoor en Johan Voskamp geregeld aangepast. "We kunnen het ons niet veroorloven om al aan de wedstrijd van maandag bij VVV te denken", zegt Van den Berg. "Voor RKC is de eerstvolgende wedstrijd nog steeds de belangrijkste. Afhankelijk van het wedstrijdverloop kan ik misschien wel wat aanpassingen met het oog op die wedstrijd doen.

Williams; Mezghrani, Wormgoor, Nieuwendaal, G. Ndefe; Rienstra, Greene, Van de Sande; Sanoh, Voskamp, Langedijk.

poll

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
1216 stemmen