Volledig scherm
Damon Steffens was met een trefzekere strafcorner belangrijk voor HC Tilburg. © BSR Agency

Na stunt tegen Rotterdam gaat HC Tilburg als negende de winterstop in

De hockeyers van HC Tilburg wilden nog een keer laten zien wat ze in hun mars hadden. Na de stunt tegen Amsterdam twee weken eerder, werd ook Rotterdam verslagen: 3-2.

Het duel begon nog zo stroef voor HC Tilburg. Rotterdam kreeg in de eerste minuut al direct twee kansen. Was dit een teken aan de wand? Nee, HC Tilburg groeide langzaam in de wedstrijd en speelde alsof het niets te verliezen had. Natuurlijk, nog steeds ging er veel fout, maar ook Rotterdam, de nummer drie, speelde niet foutloos.

Max Kreft opende de score, nadat hij op aangeven van Rik Sprengers een strafcorner binnen tikte: 1-0. Ook de bezoekers scoorden uit eens strafcorner, de eerste drie leverden niets op totdat Russell Kane op kop cirkel stond. Snoeihard in de kruising: 1-1.

Het spel golfde op en neer. Veldgoals maken is vooralsnog geen Tilburgse specialiteit dit seizoen. Ook de tweede treffer viel uit een strafcorner. Onberispelijk sleepte Damon Steffens de bal tegen de plank: 2-1.

Opnieuw kon de thuisploeg de voorsprong niet lang vasthouden. Jeroen Hertzberger mocht dribbelen, aanleggen en schieten met de backhand: 2-2. Net op een moment dat coach Jeroen Delmée de longen uit zijn lijf schreeuwde uit frustratie maakte de Rotterdamse defensie een cruciale fout. Sprengers strafte de misser af: 3-2.

Met nog tien minuten braken spannende tijden aan voor de thuisploeg. Het ging vaker mis in de laatste minuten, maar Tilburg hield stand. Zo stuntte de ploeg van Delmée opnieuw op eigen veld en gaat het als nummer negen de winterstop in met tien punten.