Volledig scherm
Johan Voskamp tuimelt als speler van Sparta over doelman Arjan van Dijk van RKC. Het zou de Rotterdamse club een penalty opleveren. © ProShots

Na Vrede en Greene ook Johan Voskamp terug

WAALWIJK - Na Serginho Greene en assistent-trainer Regillio Vrede keert er nog een voormalig RKC-speler terug naar Waalwijk. Johan Voskamp (31), die zeven jaar geleden al eens een half seizoen het shirt van de Waalwijkse club droeg, ondertekende een contract voor twee seizoenen.

Het plan B van de spits uit De Lier hoeft daardoor niet in werking te treden. Voskamp had al overschrijving aangevraagd voor het geval er zich geen club aan zou dienen. RKC wilde pas maandag op de eerste trainingsdag zijn komst bekend maken, maar in het westland lekte via de amateursclub uit dat Voskamp toch weer betaald voetbal zou gaan spelen.

De afgelopen drie seizoen stond de spits onder contract bij Sparta. Na twee goede jaren kwam hij vorig seizoen maar vijf keer in actie voor de kampioen van de eerste divisie. In 2009 maakte hij de overstap van Excelsior naar RKC. In dertien duels scoorde hij drie keer. Daarna beleefde hij zijn beste seizoen bij Helmond Sport met 22 treffers in 34 wedstrijden en bij Sparta, waar hij in 31 duels 29 keer scoorde. Na twee jaar Polen keerde hij weer terug bij Sparta.

Met de komst van een ervaren centrumspits gaat voor RKC een lang gekoesterde wens in vervulling. Mede door gebrek aan een aanvalsleider beleefde RKC twee magere seizoenen in de eerste divisie. Twee jaar geleden was Sandro Calabro bijna een heel seizoen geblesseerd. Vorig seizoen had RKC met Rob van Sonsbeek, Rigino Cicilia en Jordy Thomassen een drietal jonge spitsen. Pogingen om in de winterstop een ervaren spits toe te voegen mislukten. Ook toen was Voskamp al in beeld.

Bij RKC is ook Fred Benson maandag present bij de eerste training. De spits gaat in Waalwijk zijn conditie op peil houden. Mogelijk vloeit daar nog uit voort dat ook Benson het komende seizoen voor RKC uit zal komen.

poll

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
1240 stemmen