Volledig scherm
Neymar. © BSR Agency

Neymar flirt met Barcelona

Geld struikelblok?Voor het recordbedrag van 222 miljoen euro vertrok Neymar Jr. twee zomers geleden van Barcelona naar Parijs. Al maandenlang insinueert de Braziliaan dat hij graag terug wil, en volgens de Catalaanse media overweegt FC Barcelona die mogelijkheid serieus. Maar juist dat geld kan nu het grote struikelblok zijn.

Door Edwin Winkels

Volgens de krant Sport zou er al een mondeling akkoord zijn tussen Barça en de speler, die de helft van zijn salaris zou willen inleveren om terug te kunnen keren. Ook moet hij van de Catalanen afzien van een rechtszaak die hij heeft aangespannen vanwege achterstallige premies. Oud-collega’s als Messi en Suárez zien Neymar, met wie zij enkele jaren een gevreesde ‘tridente’ vormden, graag terugkeren.

Quote

Een bijkomend probleem voor Neymar is de aanklacht van een ex-model.

Maar ook al zou die afspraak bestaan, dan nog laat Paris Saint-Germain hem niet zo makkelijk gaan. Neymar heeft er een contract tot 2022, en van de mega-investering is niet veel afgeschreven. PSG bedingt een aanvankelijke prijs van 300 miljoen.

Barcelona peinst er echter niet over hetzelfde duizelingwekkende bedrag te betalen dat het van de Parijzenaars kreeg. En eerst moet er ook geld vrijkomen met de verkoop van spelers; in dit geval zou Coutinho, die niet heeft kunnen aarden in het Camp Nou, voor een flink bedrag moeten vertrekken. Een bijkomend probleem voor Neymar is de aanklacht in Brazilië van een ex-model, die hem heeft beschuldigd van verkrachting in een hotelkamer in Parijs.

Volledig scherm
Wordt El Tridente in ere hersteld? Vlnr: Luis Suárez, Neymar en Lionel Messi. © AP

Naast Neymar heeft Barcelona echter ook een oogje op Griezmann. Die zag vorig jaar op het laatste moment af van een transfer, maar de Fransman van Atlético heeft nu aangekondigd écht te willen vertrekken. Op 1 juli daalt de afkoopsom in zijn contract van 200 naar 120 miljoen euro, moment waarop de geïnteresseerde clubs in actie komen.

Heeft de spelersgroep van Barça het over de komst van Neymar?