Volledig scherm
Fran Sol. © pro shots

Nieuwe Willem II'ers hekelen kunstgras

TILBURG - De twee nieuwe buitenlandse Willem II-spelers, Andreias Calcan en Fran Sol, vinden voetbal op kunstgras maar niks. Dat vertelden ze na hun eerste training met Willem II op het kunstgras van LONGA, in voorbereiding op de uitwedstrijd van de Tricolores zondag tegen Heracles Almelo op kunstgras.

"In de jeugd heb ik een aantal jaar op kunstgras getraind", aldus de Roemeense vleugelspeler Calcan. "Maar in onze hoogste divisies in Roemenie zijn er geen kunstgrasvelden gelukkig. Ik vind het maar niks; je krijgt sneller last van je benen."
De Spaanse spits Sol, die vorige week goed was voor de enige treffer van Willem II tegen Vitesse (1-4) voert een ander argument aan. "De bal doet andere dingen op kunstgras dan op gewoon gras. In Spanje heb je wel wat kunsgtrasvelden, maar ik speelde er liever niet op."

Eerder liet Willem II-trainer Erwin van de Looi zich al negatief uit over kunstgras. Als reactie op de verplichting voor eredivisieclubs (behalve Excelsior) om het speelveld allemaal dezelfde afmetingen te laten hebben, stelde hij. "Dat vind ik prima. Gelijke omstandigheden. Maar laat ze dan ook dat kunstgras verbieden."

Heracles - Willem II begint zondag om 12.30 uur. Volg de ontwikkelingen voor, tijdens en na de wedstrijd aan de hand van de berichtgeving van de Willem II-watchers van het Brabants Dagblad op Twitter: @BDWillem2

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
458 stemmen