Volledig scherm
Kirsten Boersma. © ANP

Olympische Spelen en dan is carrière trampolinespringster Kirsten Boersma af

DEN BOSCH - Een olympisch ticket verdienen voor een ander? Dat kan er bij Kirsten Boersma niet in. De trampolinespringster uit Zuilichem gaat in april niet naar het olympisch kwalificatietoernooi (OTE) in Rio de Janeiro om voor een ander de kastanjes uit het vuur te slepen.

Eigenlijk heeft ze dat al een keer gedaan. Met haar 24ste plaats verdiende Boersma op de afgelopen WK in Odense een OTE-toegangsbewijs voor een Nederlandse trampolinespringster. Daarmee hield ze ook de hoop levend voor concurrenten uit eigen land. Komende zondag hebben onder anderen haar clubgenoten bij het Bossche Flik-Flak Rea Lenders (tweevoudig olympiër) en Tara Fokké de laatste kans om de WK- score van Boersma te overtreffen. Wie de wedstrijd in Alkmaar wint en boven 96.495 punten uitspringt, mag in april ook in Rio springen.

De eerste die daartoe in staat moet worden geacht, is Boers ma zelf. „Internationaal gezien is het helemaal niet zo’n bijzondere score. Ik weet dat ik op het WK in de eerste serie sprongen, de verplichte oefening, zeker twee punten heb laten liggen.”

De Olympische Spelen van Rio ziet ze als eindpunt. „Fysiologisch wordt het alleen maar minder. Ik wil graag kinderen. Dat kan ik niet eeuwig uitstellen.” Een olympisch optreden zou haar topsportloopbaan compleet maken. „Niet dat mijn carrière mislukt is zonder de Spelen. Haal ik het niet, dan komt het omdat ik niet heb gepiekt op het moment dat het moest. Het stempel olympiër geeft wel extra status.”

Lees het laatste nieuws over de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en de Brabantse deelnemers op bd.nl/rio2016.

poll

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
1197 stemmen