Volledig scherm
Fred Benson van RKC duelleert met Sander Rozema van Emmen © ProShots

Onnodige nederlaag voor RKC

EMMEN - RKC Waalwijk is in de uitwedstrijd bij Emmen tegen een onnodige nederlaag aangelopen. De Waalwijkse ploeg was zeker gelijkwaardig aan de nummer zeven van het afgelopen seizoen, creeerde ook kansen, maar scoorde niet. Het doelpunt van Rogier Krohne na een spelhervatting bleek uiteindelijk beslissend.

RKC begon al met een debutant in de basis. Dwayne Green verving de geblesseerde Mark Engberink. Al spoedig kwam daar nog een tweede debutant bij. Doelman Tamati Williams raakte al in de beginfase geblesseerd na een scrimmage bij een hoekschop en liet zich na 20 minuten vervangen. Etienne Vaessen nam plaats onder de lat. Beide ploegen deden voor de rust niet voor elkaar onder. De beste kansen waren zelfs voor RKC. Na een doorkopbal van Fred Benson ging Kenny Anderson alleen op de Emmense doelman Dennis Telgenkamp af. Via de keeper en de lat sprong de bal weer terug in het veld.

Op slag van rust claimden de Waalwijkers een penalty. Serginho Greene schoot na een hoekschop snoeihard in. Gersom Klok blokkeerde de inzet op de lijn met zijn lichaam, maar maakte volgens RKC bij die actie hands. Op advies van zijn assistent annuleerde arbiter Van der Vrande eerder een goal van Emmen. Erixon Danso kwam van de achterlijn terug alvorens hij een Emmense aanval afrondde.

Na de rust bleef RKC de gevaarlijkste ploeg. Toch kwam het met 1-0 achter. Dat gebeurde na een Emmense hoekschop die werd ingekopt. De lange spits Rogier Krohne verlengde de bal met een halve omhaal in het doel. Met Johan Voskamp en Jan Verduyn, de derde debutant, in de ploeg zetten de Waalwijkers aan voor een slotoffensief. Emmen stond geregeld met de rug tegen de muur. Pieter Langedijk kwam twee keer alleen voor de keeper, maar kon niet lekker uithalen.

Het ene doelpunt bleek beslissend. Dat RKC vorig seizoen nog kansloos met 6-1 in Emmen verloor was maar een schrale troost.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
302 stemmen