Volledig scherm
Ian Meierdres van Tilburg Trappers. © Pix4Profs / Joris Knapen

Ook na goaliewissel verliest Trappers in Hamburg

Geen zes punten voor Tilburg Trappers in het weekend waarin het twee topploegen uit de Oberliga Nord trof. Na de zege van vrijdag op IceFighters Leipzig (2-0) bleek Crocodiles Hamburg te sterk: 4-2.

Na de eerste periode leek het duel al gespeeld. Trappers stond na twintig minuten ijshockeyen al met 3-0 achter. Maar vaker dit seizoen kwam de koploper van de Oberliga Nord op achterstand om vervolgens te rug te rechten en alsnog te winnen.

In Noord-Duitsland bleek de ploeg van Bo Subr daartoe niet in staat. Norman Martens opende in de vierde minuut de score met een powerplaygoal. Rico Rossi verdubbelde na een kwartier spelen de voorsprong, waar twee minuten later Daniel Lupzig de 3-0 maakte.

Goaliewissel

Voor de Trappers-coach reden tot ingrijpen. Hij wisselde goalie Ruud Leeuwesteijn voor Ian Meierdres, die afgelopen vrijdag zijn 750ste wedstrijd keepte. Het zorgde voor meer rust in het spel van Trappers, dat de basis vormde van de wederopstanding in de tweede periode.

De koploper kwam terug tot 3-2 via Mitch Bruijsten en Danny Stempher (shorthanded goal). Maar de wederopstanding van de Tilburgse ijshockeyers strandde definitief toen Patrick Saggau vlak voor de pauze de eindstand op het scorebord zette. Ondanks de legio kansen Kai Kristian in de laatste periode zijn doel schoon, waardoor Trappers de derde competitienederlaag leed.

De enige ploeg die Trappers dit seizoen enigszins kan bijbenen, Herner EV, had door zelf te winnen op gelijke hoogte kunnen komen met de Tilburgers. Maar dat gebeurde niet. Herner ging in eigen huis met 3-5 onderuit tegen Hannover Scorpions.

Stand aan kop in de Oberliga Nord: 1. Trappers 21-52, 2. Herner EV 21-49, 3. Crocodiles Hamburg 21-40, 4. Saale Bulls Halle 21-38, 5. Icefighters Leipzig 21-36, 6. Füchse Duisburg 21-31.