Volledig scherm
Enzo Stroo. © BSR Agency

Op de Playstation wint Stroo al van Volendammers, nu nog in het Osse Kuipje

Aanvaller Enzo Stroo kwam bij zijn oude club FC Volendam op een zijspoor, en knokt ervoor om die geschiedenis bij TOP Oss niet te laten herhalen.

Met vijftien doelpunten was Enzo Stroo in seizoen 17/18 het goudhaantje van Volendam. De seizoensgids die de club uitbracht voor het voetbaljaar daarna, heeft hem nog vol trots op de cover staan. Interesse van andere clubs was er in de zomer dat dat drukwerk van de persen rolde ook al, maar Stroo legde het uiteindelijk naast zich neer. “Ik heb de knoop doorgehakt en ben toch bij Volendam gebleven”, blikt hij terug. Die loyaliteit leverde hem er echter niets op. “In de voorbereiding draaiden we al niet lekker. We speelden wisselvallig en vanaf het begin van de competitie werd het team steeds door elkaar gehusseld.” 

Een parallel met het TOP Oss van dit seizoen is eenvoudig te trekken. En dat terwijl Stroo in de winterstop van vorig seizoen juist de overstap naar de Ossenaren maakte om er nu wel aan spelen toe te komen. “Ik wist dat ik in het begin weinig speeltijd zou krijgen, omdat het hele team goed draaide. Ik focuste me op dit seizoen. Dat gaat eigenlijk ook nog niet zoals verwacht.”

Volledig scherm
Enzo Stroo in januari van dit jaar, toen nog namens FC Volendam. Met TOP Oss neemt hij het vrijdag op tegen zijn oude ploeg. © BSR/Soccrates

Stroo startte het seizoen sterk met een doelpunt tegen Jong Ajax, maar moet regelmatig met een plek op de bank genoegen nemen. Dat is een bittere pil voor de Amsterdammer, maar hij heeft geleerd zulke mentale tikken op te vangen. “Als ik speel doe ik mijn best, en als ik niet speel sta ik achter het team. Meer kan ik niet doen.”

Oud-teamgenoten van Volendam spreekt hij online tijdens potjes FIFA en Call of Duty op de Playstation nog. “Ja, dan win ik”, lacht Stroo. Waar in levende lijve bij hun ploeg voor op te passen weet hij echter ook: “Die gasten kunnen goed voetballen en nemen veel risico in de passing. Ze kunnen daardoor sneller een linie overslaan, en hebben voorop veel snelheid hebben met Martijn Kaars en Nick Doodeman.” Juist daarin liggen voor zijn huidige ploeg echter ook kansen. “Het is hun kwaliteit, maar misschien ook hun valkuil.”