Volledig scherm
Trainer Peter van den Berg stapte na de winst op De Graafschap ziek in bed en is een twijfelgeval voor de wedstrijd tegen VVV. © ProShots

Peter van den Berg twijfelgeval bij RKC Waalwijk

WAALWIJK – Het is nog maar de vraag of hoofdtrainer Peter van den Berg maandagavond op de bank zit als RKC Waalwijk aantreedt bij VVV Venlo. Na de 2-1 zege op De Graafschap afgelopen vrijdag dook hij ziek het bed in. De laatste trainingen moest hij aan zich voorbij laten gaan. Ook assistent-trainer Erwin van Breugel lag ziek in bed.

Assistent Regillio Vrede voerde de afgelopen dagen de regie en kreeg steun van spitsentrainer Donny de Groot. In Venlo begint RKC aan een reeks topwedstrijden, die de Waalwijkse club langs drie clubs uit de topvier van de eerste divisie brengt. Met VVV staat eerst de nummer twee van de eerste divisie op het menu. Vrijdag ontvangt RKC thuis de huidige koploper MVV.

De Koel is een stadion waar RKC niet zulke prettige herinneringen aan bewaart. Onder leiding van trainer Mark Wotte degradeerde de ploeg er na 19 jaar uit de eredivisie. Vorig seizoen zette de huidige lijn van betere resultaten zich in Venlo in. RKC kwam er op een 1-3 voorsprong toen er een zuivere treffer van de Waalwijkers werd afgekeurd. Uiteindelijk verloor de ploeg nog met 4-3. Die wedstrijd geeft aan dat er mogelijkheden liggen voor de Waalwijkse ploeg.

Bij RKC ontbreken nog steeds Fred Benson, Ingo van Weert en Rob van Sonsbeek.

Vermoedelijke opstelling: Williams; Mezghrani, Wormgoor, Nieuwendaal, G. Ndefe; Rienstra, Van de Sande, Greene; Sanoh, Voskamp, Langedijk.

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
20:45
Shakhtar DonetskSHA
away logo
home logo Manchester CityMCI
20:45
NapoliNAP
away logo