Volledig scherm
Philippe van Arnhem in het shirt van RKC. © Proshots

Philippe van Arnhem uit Waalwijk jaagt met Trencin op plek in Europa League

Philippe van Arnhem (21) uit Waalwijk wil donderdagavond met zijn club AS Trencin de eerste stap zetten richting plaatsing voor de Europa League. In de eerste voorronde is FK Budućnost Podgorica uit Montenegro de tegenstander, volgende week is de return in eigen huis. 

Mocht Trencin, geleid door Nederlander Ricardo Moniz, de eerste ronde overleven dan stuit het in de tweede ronde op de winnaar van het treffen tussen Zaria Balti (Moldavië) en Górnik Zabrze (Polen). Als Trencin ook die ronde doorkomt, volgen nog twee voorrondes. In totaal moet de club van eigenaar Tscheu La Ling dus vier voorrondes overleven om in het hoofdtoernooi terecht te komen. 

Nog nooit speelde Trencin in het hoofdtoernooi van de Europa League (of voorloper UEFA Cup) of Champions League. In 2015 en 2016 strandde de ploeg in de voorrondes van de Champions League, ook waren de voorrondes van de Europa League meerdere keren het eindstation. Vorig seizoen eindigde het Europese avontuur in de tweede voorronde van de Europa League.  

Nederlandse enclave

Vorig seizoen eindigde Trecin op de vijfde plek en plaatste zich via play-offs voor de voorronde van de Europa League. De competitie begint op 22 juli met een uitwedstrijd tegen FC Nitra. 

Van Arnhem werd al op 7-jarige leeftijd door RKC bij buurman WSC weggeplukt. De middenvelder kwam tot 70 officiële duels in het eerste. Begin 2018  nam de Slowaakse club de in Waalwijk geboren speler over. Bij Trencin spelen ook landgenoten Aschraf El Mahdioui, Joey Sleegers (ex-FC Eindhoven), Imran Oulad Omar, Desley Ubbink (ex-RKC) en Milton Klooster.