Volledig scherm
Pieter Langedijk besliste de wedstrijd tegen FC Den Bosch. Het was zijn eerste goal in de voorbereiding. © ProShots

Pieter Langedijk beslist keiharde oefenderby

WAALWIJK - RKC Waalwijk heeft de oefenwedstrijd op de open dag tegen FC Den Bosch met 1-0 gewonnen. Pieter Langedijk maakte de enige treffer in het duel, dat ontsierd werd door een vechtpartijtje, keiharde tackles en een zestal gele kaarten.

De averij die RKC opliep was het grootst. Vier spelers moesten zich met blessures laten vervangen. FC Den Bosch schakelde de hele familie Ndefe uit. Gigli liep knieletsel op en met mogelijk maandag naar het ziekenhuis. Robbie Ndefe viel uit met een enkelblessure. Diezelfde averij liep Moussa Sanoh op na een harde tackle van Jordy van de Winden, die daarmee de toon zette. Roel van de Sande viel uit met een wond aan zijn neus. In dat laatste geval was geen sprake van opzet.

In de slotfase leek het even helemaal uit de hand te lopen. Brandon Robinson deelde een klap uit aan Ingo van Weert. Die scheidsrechter volstond met een gele kaart voor beide spelers. Datzelfde lot viel Serginho Greene ten deel die met een tweetal tackles wraak nam.

RKC won door een doelpunt in de slotfase. Met gevaar voor eigen leven drukte Pieter Langedijk zijn schoen tegen een voorzet van Yesin Ben Mohamadi. Even tevoren had doelman Etienne Vaessen van RKC Robinson met een geweldige reflex van een treffer afgehouden.

poll

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
1283 stemmen