Volledig scherm
Asumah Abubakar in actie voor Willem II. Tegen KV Mechelen was hij basisspeler. © ProShots

Portugal trekt Asumah Abubakar-Ankrah terug van EK

TILBURG - De Portugese voetbalbond heeft Asumah Abubakar-Ankrah teruggetrokken voor verdere deelname aan wedstrijden op het EK voor landenploegen tot 19 jaar in Duitsland. Dat gebeurde voorafgaande aan de derde groepswedstrijd. Het land is als groepswinnaar inmiddels doorgedrongen tot de halve finales.

Als reden geeft de Portugese voetbalbond op dat er twijfels zijn gerezen bij de rechtsgeldigheid van het paspoort van Abubakar, dat op 4 februari 2016 door de dienst vreemdelingenzaken van Portugal is afgegeven. De bond geeft als verklaring op dat het Abubakar uit de selectie heeft geschrapt om problemen met de wereldvoetbalbond FIFA te voorkomen. Van het besluit is de UEFA in kennis gesteld. De naam van Abubakar prijkt nu op het lijstje van spelers die voor de halve finales van het EK onder 19 geschorst zijn.

Abubakar-Ankrah, geboren en opgegroeid in Ghana, meldde zich vorig jaar in augustus bij Willem II, maar was aanvankelijk niet speelgerechtigd. Hij trainde mee bij de Tilburgse club en reisde later naar Portugal om de 'formaliteiten' rond zijn paspoort te regelen. Daar kwam hij voor in aanmerking omdat zijn vader naar Portugal verhuisd was en hij daar ging wonen. Het verkrijgen van een Europees paspoort ging kennelijk nogal moeizaam, want hij bleef een paar maanden weg.

Zo'n paspoort was ook de voorwaarde om bij Willem II voor een contract in aanmerking te komen. Indien Abubakar beschouwd moest worden als speler van buiten de EU, dan zou hij een salaris van meer dan twee ton moeten ontvangen.

Live Voetbal

home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
0-1
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
EINDE
3-1
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
4-2
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
30'
0-0
AZAZ
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
4-1
Heracles AlmeloHER
away logo

poll

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
1225 stemmen