Volledig scherm
Tom van Weert in het shirt van FC Groningen. © ANP Pro Shots

Portugese droomtransfer Gestelaar Van Weert op losse schroeven

De droomtransfer van de uit Sint-Michielsgestel afkomstige Tom van Weert naar Sporting Clube de Portugal leek enkel een kwestie van tijd. Een driejarig contract zou klaarliggen voor de aanvaller, maar de komst van nieuwe trainer Siniša Mihajlović kan roet in het eten gooien. 

De Servische oefenmeester lijkt een stokje voor de komst van Van Weert te willen steken. Waar de huidige club van de 28-jarige spits, FC Groningen, en Sporting enkel over details het nog eens moesten worden, blijkt de net aangestelde trainer niet overtuigd. Hij zou twijfelen of Van Weert het beoogde niveau aan kan. 

Van Weert arriveerde dinsdag al in Lissabon. Weliswaar voor een korte vakantie, maar in de buurt van zijn mogelijk nieuwe thuishaven Estádio José Alvalade. 

FC Den Bosch

Er zou een bedrag van ruim één miljoen euro gemoeid zijn met de transfer. FC Den Bosch, de club waar Van Weert zijn opleiding genoot, zou daarmee een financiële meevaller ontvangen. De eerstedivisionist heeft bij een transfer recht op een opleidingsvergoeding. Zou de overgang afketsen, loopt de club dus een mooi bedrag mis.