‘Profeet’ John Feskens verwacht puntendeling in Brabantse derby: ‘Vertrek van Sol is teleurstelling voor de club’

profeet van de weekElke week voorspelt een andere speler of clubman in dienst van een Brabantse club de wedstrijden van het weekend als Profeet van de Week. Deze week is het de beurt aan John Feskens, clubicoon van Willem II, maar ook met een verleden bij NAC. Daarnaast is ‘d'n Beitel’ video-analist bij PSV. 

Logischerwijs kijkt Feskens uit naar de Brabantse derby tussen Willem II en NAC, die zondag plaatsvindt. ,,De leukste wedstrijd van het weekend. Ik hoop natuurlijk dat Willem II wint, maar gezien het vertrek van Sol naar Kiev wordt het moeilijk. Dat is een teleurstelling voor het team en voor de hele club.” 

Het vertrek van de Spaanse topschutter maakt het er niet makkelijker op voor Willem II, denkt Feskens. ,,Ze gaan het moeilijk krijgen tegen NAC. Toch verwacht ik dat ze nog een gelijkspel uit het vuur slepen.”

Koplopers maken geen fout

FC Den Bosch houdt de volle buiten over aan een Brabantse derby. Het duel met TOP Oss wordt een prooi voor de kersverse periodekampioen volgens Feskens. ,,Ze hebben Vermeij er ook nog bijgehaald. Extra kwaliteit. En er staat sowieso al een goed team.”

Koploper PSV gaat een lastige middag in Emmen tegemoet, verwacht Feskens. Ondanks de eenvoudige 6-0 zege in eigen huis van de regerend landskampioen. ,,PSV wint, maar dat gaat zeker niet makkelijk. Thuis hebben ze weliswaar 6-0 gewonnen, maar ik vind dat Emmen ondergewaardeerd wordt in de eredivisie. Toch trekt PSV aan het langste eind.”

De voorspellingen: 

RKC - Jong Ajax: 3
FC Volendam - FC Eindhoven: 1
FC Den Bosch - TOP Oss: 1
Helmond Sport - SC Cambuur: 2
Jong PSV - MVV: 1
AZ - FC Utrecht: 2
PEC Zwolle - Feyenoord: 2
Willem II - NAC: 3
FC Emmen - PSV: 2

Volledig scherm
John Feskens is 'profeet van de week' © Max van der Put