‘Profeet’ Zeljko Petrovic: ‘Ik hoop dat Willem II wint, maar ik wil ook dit klassement winnen...’

profeet van de weekElke week voorspelt een andere (oud-)speler of (oud-)clubman in dienst van een Brabantse club de wedstrijden van het weekend als Profeet van de Week. Deze week is het de beurt aan Zeljko Petrovic, oud-speler van FC Den Bosch, RKC Waalwijk en PSV en de huidige assistent-trainer van FC Utrecht. 

Het record staat op zes goed voorspelde wedstrijden. Petrovic gaat voor niets minder dan de koppositie. ,,Slechter dan Hans Kraaij junior kan niet, hij heeft geen verstand van voetbal”, deelt hij een plaagstoot uit aan de huidige hekkensluiter van het klassement. ,,Ik hoop dat ik minimaal zeven wedstrijden goed voorspel.”

Daarbij volgt Petrovic zijn verstand en zet hij meerdere malen zijn gevoel opzij. ,,Ik hoop dat Willem II wint of gelijk speelt, maar ik wil dit klassement winnen, dus ik denk dat Heerenveen wint.” Ook verwacht hij dat PSV de draad weer oppakt. ,,Hier ga ik niet te lang over discussiëren. Als het nu niet goed gaat...”

TOP Oss en FC Den Bosch

Petrovic is verder onder de indruk van TOP Oss. ,,Het is fantastisch wat ze daar het afgelopen jaar hebben gepresteerd. Volledig terecht dat de trainer daar heeft bijgetekend: het is knap wat hij heeft neergezet.” Hij verwacht echt wel dat Cambuur in eigen huis wint van TOP Oss.

Ook voorspelt hij opnieuw puntenverlies voor FC Den Bosch. ,,Ik heb in de eerste seizoenshelft echt met veel respect en bewondering naar FC Den Bosch gekeken, maar toch denk ik dat Jong Ajax wint.”

De voorspellingen van Zeljko Petrovic:

Sparta - RKC Waalwijk: 1
Jong Ajax - FC Den Bosch: 1
Almere City FC - FC Eindhoven: 3
Helmond Sport - Jong PSV: 2
Cambuur - TOP Oss: 1
De Graafschap - ADO Den Haag: 1
Excelsior - PSV: 2
Vitesse - NAC: 1
SC Heerenveen - Willem II: 1

Volledig scherm
Zeljko Petrovic is deze week 'Profeet van de Week' © BD