Volledig scherm
Olivier Boscagli © OGC NIce

PSV heeft Franse verdediger Boscagli van Nice op de korrel

PSV probeert de 21-jarige Franse verdediger Olivier Boscagli aan de selectie toe te voegen. Hij speelde vorige week nog met zijn huidige club OGC Nice in een vriendschappelijk duel tegen de PSV'ers en liet in die wedstrijd met twee assists een uitstekende indruk achter. Ook het Franse Saint-Étienne is in de markt voor het talent, maar bereikte vooralsnog geen akkoord met Nice. 

Door Rik Elfrink

Via Franse media is de naam van Boscagli gekoppeld aan PSV, waar hij een goede indruk heeft achtergelaten. Boscagli heeft qua expertise een beetje het profiel dat zijn landgenoot Nicolas Isimat-Mirin in 2014 had toen hij naar PSV kwam, vanuit AS Monaco. Hij is wel al ervaren, maar zal enig geduld kunnen betrachten als hij niet direct in de basis bij PSV komt. PSV heeft met Toni Lato (21) al een eerste back gehuurd en Boscagli zal met hem de concurrentie moeten aangaan, als het PSV lukt om hem in te lijven. Pluspunt voor PSV aan Boscagli is dat hij ook als centrale verdediger (links) uit de voeten kan. 

De club ziet in Boscagli dus een man voor de toekomst, die zowel voor Nice als voor Olympique Nîmes (op huurbasis) in de Ligue 1 is uitgekomen en ook al veel ervaring als jeugdinternational heeft. PSV wil op dit moment geen commentaar geven of aangeven hoe ver de club is met Boscagli.