Volledig scherm
Fatih Kamaci (l) en Huseyin Dogan vieren de 0-2. © Henk Jan Dijks

FC Oss vecht zich naar 1-3 overwinning bij Cambuur

FC Oss heeft de uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden met 1-3 gewonnen. In de tweede helft kreeg Cambuur kans op kans, maar FC Oss hield stand.

FC Oss begon de wedstrijd met een bliksemstart. Binnen acht minuten stond het al 0-2 voor de bezoekers. De eerste treffer kwam van de voet van Huseyin Dogan. Hij kwam van de linkerkant en schoot van afstand binnen. Voor een kort moment werd hij overmand door emoties, na zijn treffer. Dogan heeft veel blessureleed gehad, zat vorig jaar zonder club en scoorde in Leeuwarden zijn eerste doelpunt voor FC Oss.

De 0-2 was een cadeautje van Cambuur aan FC Oss. Keeper Jesse Bertrams blunderde, waarna de bal terecht kwam bij Dogan. Hij passte vervolgens op Kamaci, die kon scoren. Quekel, Kamaci en De Regt kregen nog goede kansen om de score verder uit te breiden, maar zo ver kwam het niet. Na de openingsfase werd Cambuur alleen maar sterker, en het kreeg ook een heel aantal kansen. FC Oss-keeper Mous ontpopte zich tot beste man van de wedstrijd; hij maakt meerdere beslissende reddingen.

De rust werd gehaald met 0-2. Daarna was het Cambuur dat de klok sloeg. FC Oss vocht zich door de tweede helft, en dat was bewonderenswaardig. De 1-2 kwam van Boerlagel, vrijwel meteen na rust. Dat FC Oss overeind bleef kwam voor een groot deel door Mous. Ook de vijf verdedigers (Van der Sluys, De Regt, Van den Herik, Piqué en Fleuren) hadden een aantal ingrepen waarmee een tegentreffer werd voorkomen.

De 1-3 van Adarabiyo kwam op het moment dat FC Oss zich leek op te gaan maken voor een lange en zware blessuretijd van vijf minuten. Hij krulde de bal met links binnen.

poll

Willem II moet de beker laten lopen

Willem II moet de beker laten lopen

  • Eens (30%)
  • Oneens (70%)
771 stemmen