Volledig scherm
Rafik Harutjunjan. © anp

Rafaël Harutjunjan uit Vught verovert prestigieuze bokstitel tijdens Ben Bril Memorial

AMSTERDAM - De in Vught opgegroeide profbokser Rafaël Harutjunjan heeft maandagavond de prestigieuze interim-belt van de European Boxing Council (EPBC) gewonnen in het Amsterdamse Carré. Over 10 ronden was de weltergewicht-bokser duidelijk een maatje te groot voor de Dominicaanse Spanjaard Felix Lora.

De EPBC is gelieerd aan de World Boxing Council, één van de grootste boksbonden ter wereld. Het was voor het eerst dat er onder de vlag van de WBC een duel werd uitgevochten in Nederland. "Geweldig, de toekomst ziet er goed uit met deze titel op zak. Er komen grote plannen aan", zei Harutjunjan na de Ben Bril Memorial.

Hij veroverde in 2014 al een wereldtitel van de kleinere World Boxing Federation (WBF) en verdedigde die titel vorig jaar in Carré. Maandagavond zag het er geen moment naar uit dat hij zou verliezen van zijn tegenstander Lora. Na 10 ronden oordeelde de jury unaniem in het voordeel van Harutjunjan: 3-0 (99-90 98-91 99-90).

  1. Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    De halve finale tegen AC Milan in 2005. De knal van Nilis (zijn 100ste treffer voor PSV) tegen Bayern München. Of toch de penaltyserie met Atlético Madrid in 2016. Wat is voor u hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League? Op 25 november 1992 trapte PSV in Porto voor het eerst af in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Tegen FC Porto werd het 2-2. 25 jaar later en 104 duels verder zijn er talrijke bijzondere momenten te noemen.  Het BD zoekt de komende week naar het meest memorabele moment uit die 25 jaar. Stemmen op één van de tien uitgekozen momenten kan hieronder.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
370 stemmen