Volledig scherm
Regillio Vrede met directeur Remco Oversier van RKC Waalwijk na het tekenen van zijn tweejarige contract.

Regillio Vrede twee jaar assistent bij RKC

WAALWIJK - Regillio Vrede heeft een contract voor twee jaar getekend bij RKC Waalwijk. De 43-jarige Amsterdammer wordt de nieuwe assistent van hoofdtrainer Peter van den Berg. Vrede had een aflopende overeenkomst bij Roda JC. Daar kwam hij niet in aanmerking voor een nieuwe overeenkomst.

Hij zit nu weer bij de club waar hij in 1995 zijn loopbaan als betaald voetballer begon. RKC plukte de speler bij de amateurs van Blauw Wit weg. Vrede ontwikkelde zich razendsnel. Zaakwaarnemer Peter Gerards dirigeerde hem naar Roda JC. Dat Feyenoord ook interesse had bleef voor Vrede verborgen. Met de Limburgse club won hij tweemaal de beker.

Vrede speelde ook nog bij het Griekse Iraklis, FC Groningen en FC Oss. Bij die laatste club maakte hij een aantal jaar deel uit van de technische staf. De laatste vier seizoenen werkte hij als trainer van de beloften en later assistent-trainer bij Roda JC. Darije Kalezic bood Vrede nog een baan aan als trainer van het tweede team van Al Taawon in Saoedi-Arabie. Maar Vrede had zijn woord al gegeven aan RKC.

Tussen twee vakanties door zette hij daar zijn krabbel onder een tweejarig contract. De looptijd van zijn overeenkomst is niet gekoppeld aan die van hoofdtrainer Peter van den Berg, die aan zijn laatste contractjaar bij RKC begint. De Waalwijkse club kiest daarmee voor continuiteit op het technische vlak.

De technische staf van RKC ziet er voor het komende seizoen als volgt uit:

Peter van den Berg, hoofdtrainer

Regillio Vrede, assistent-trainer

Erwin van Breugel, assistent-trainer en trainer tweede elftal

Hans Segers, parttime keeperstrainer.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
386 stemmen