Volledig scherm
Reinier Robbemond © ProShots

Reinier Robbemond assistent bij Willem II

TILBURG - Reinier Robbemond is de nieuwe assistent-trainer van Willem II. De 44-jarige Dordtenaar, die Erwin van de Looi gaat assisteren, was het afgelopen seizoen nog hoofdtrainer van FC Oss. Hij bereikte overeenstemming met de Tilburgse club. In Oss werd zijn contract niet verlengd.

Robbemond volgt bij Willem II Adrie Bogers op. Die kreeg ondanks toezeggingen op een langer verblijf in de winterstop te horen dat hij moest vertrekken. Als speler stond Robbemond jarenlang bij FC Dordrecht, FC Utrecht, AZ en De Graafschap onder contract. Hij beëindigde zijn actieve loopbaan in 2009. Daarna ging hij als trainer aan de slag bij de jeugd van AZ. Daar werkte hij zich op tot trainer van Jong AZ.

FC Oss bood hem het afgelopen seizoen als hoofdtrainer de kans. Na een prima start zakte de ploeg steeds verder weg om het seizoen op een laatste plaats af te sluiten. "Ik ben blij met de kans die ik bij Willem II krijg", vertelde Robbemond aan het Brabants Dagblad. "Als je op de laatste plaats eindigt met FC Oss, weet je dat de telefoon niet roodgloeiend zal staan. Die club had wel de laagste begroting van de eerste divisie, maar je wil het dan toch altijd wat beter doen. Dat is niet gelukt en daar voel ik me verantwoordelijk voor."

Live Voetbal

home logo Manchester CityMCI
83'
0-0
FeyenoordFEY
away logo

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (93%)
  • Oneens (7%)
280 stemmen