Volledig scherm
Bram Verhofstad © EPA

Rentree Bram Verhofstad in Cottbus

Door een rugblessure is 2019 voor turner Bram Verhofstad een jaar om snel te vergeten. De Bosschenaar kon daardoor zijn kansen op een plek in de EK- en de WK-selectie niet verdedigen.  Tijdens de wereldbekerwedstrijd in Cottbus, van 21 tot en met 24 november, maakt Verhofstad (24) zijn internationale rentree. 

Afgelopen zondag toonde Verhofstad zijn kunsten voor het eerst sinds de NK in juni weer aan het publiek tijdens het turngala in de Bossche Maaspoort. De laatste keer dat hij het oranje droeg in een echte wedstrijd was in maart bij de World Cup in Doha. Tijdens een rekstoktraining in Qatar schoot het in zijn rug. Bondscoach Bram Verhofstad nam de turner van Flik-Flak nog wel op in de voorlopige WK-selectie, maar tijdens de 2 kwalificatiewedstrijden in Heerenveen moest hij toekijken. 

Door het riool

Door het falen van het turnteam in Stuttgart tijdens de WK spatte ook de olympische droom van Verhofstad uiteen.  ,,De 17e plaats van het team was heel teleurstellend. Het voelt alsof er 4 jaar door het riool gespoeld zijn", verklaarde hij in een video op zijn YouTube-kanaal. ,,Wat het betekent voor de financiële ondersteuning en het programma, weten we nog niet. Ik richt me nu op Parijs 2024. Game over, hier start een nieuwe game. Kijken of het dit keer wel lukt. Op training gaat het de laatste weken supergoed. Ook mentaal voel ik me goed.” 

Verhofstads clubgenoot Jermain Grünberg maakt in Cottbus zijn wereldbekerdebuut. Epke Zonderland verdedigt in de Oostduitse stad zijn leidende positie in het wereldbekerklassement op rekstok, die aan het einde van de rit recht geeft op een olympisch startbewijs.  Bij de vrouwen komen voor Nederland Sanna Veerman en Sara van Disseldorp in actie tijdens de laatste World Cup van het jaar.