‘Rico fitter? Badr kan morgen de ring in, als het moet’

Waar Rico Verhoeven alweer in de publiciteit is nu er een tweede kickboksgevecht komt met Badr Hari (21 december, Gelredome Arnhem), houdt Badr zich stil. ,,Maar hij traint al volop, hij kan morgen de ring in,” zegt zijn zaakwaarnemer Jacques de Wit die ook nog éven ingaat op Hari's dopinggeval.

Volledig scherm
Badr Hari traint al volop. © Videostill

Op Instagram kondigt Badr vandaag zijn nieuwe trainer aan: Said el Badaoui. Kort geleden stopte hij met de trainer die hem jarenlang begeleidde, Mike Passenier. En ook op Instagram zien we Badr al volop in de weer met de nieuwe coach die hem richting de overwinning op de schier ongenaakbare Verhoeven moet leiden. 

Interviews? ,,Dat komt wel, maar later, we zijn nog vijf maanden weg van het gevecht,” zegt advocaat Jacques de Wit, al jaren begeleider van Hari. De afgelopen tijd onderhandelde ‘Team Badr’ over de voorwaarden voor een nieuw gevecht met Rico Verhoeven. 

Vijf rondes

Daarbij valt één groot verschil op tussen het komende gevecht en die eerste clash eind 2016 in Oberhausen. Toen ging het over drie rondes en nu over vijf. Dat ook Badr nu heeft ingestemd met vijf rondes zegt wat over het zelfvertrouwen van de Marokkaan die uit het tijdperk van de K-1 stamt, de vroegere Japanse vechtsportorganisatie waarin Badr groot werd en waarin wedstrijden drie rondes duurden. ,,Badr heeft nooit vijf rondes gevochten,” zegt De Wit. ,,Of zeer zelden in elk geval.”

Kickboksorganisatie Glory, dat na K-1 de grootste werd, wilde dit tweede gevecht tussen Badr en Rico graag vijf rondes laten duren. Dat ‘de altijd topfitte Rico daarmee favoriet zou zijn', zegt De Wit weinig. ,,Badr traint al lang”, zegt De Wit. ,,Nog niet 100 procent voluit want dat kan pas richting het gevecht, maar zijn basisconditie is echt niet veel minder dan die van Rico.  Als het moet kan hij morgen de ring in. En Glory wilde graag vijf rondes, dus hebben wij deze keer gezegd: nou, prima.”

Quote

Officieel titelge­vecht? De winnaar van dit gevecht zal zich hoe dan ook wereldkam­pi­oen vóelen

Jacques de Wit

Dat Rico Verhoeven vanuit Amerika al heeft gezegd ‘dat Badr het nu zonder doping moet doen', (doelend op het feit dat Badr vorig jaar op doping werd betrapt), ziet De Wit als ‘elkaar een beetje prikkelen'. Al te veel wil hij niet zeggen over het dopingincident. ,,Het ging om een heel kleine hoeveelheid die niet bewust is ingenomen. Kort na zijn detentie raakte Badr geblesseerd en toen heeft hij medicijnen gebruikt, niet eens wetende wat er allemaal wel en niet op de dopinglijst staat. Dat is wat er is gebeurd. Nou ja, regels zijn regels en dus is hij geschorst, maar het had niets met doping te maken voor een gevecht of zo.”

Overigens is nog onduidelijk of het gevecht tegen Verhoeven straks om de officieuze wereldtitel van Glory zal gaan. ,,Daarover wordt nog onderhandeld”, zegt De Wit daarover. ,,Maar het maakt niet zoveel uit. Rico weet ook: ik ben pas echt wereldkampioen als ik Badr aan de zegekar heb gebonden. De winnaar van dit gevecht zal zich hoe dan ook wereldkampioen vóelen.”