Volledig scherm
Badr Hari en Rico Verhoeven oog in oog vlak voor hun eerste gevecht in december 2016. © ANP

Rico Verhoeven en Badr Hari vechten 21 december tegen elkaar in Gelredome

UpdateHet is zeker: Rico Verhoeven en Badr Hari gaan voor de tweede keer met elkaar in gevecht. Op 21 december staan ze in stadion Gelredome in Arnhem tegenover elkaar. Dat gaat kickboksorganisatie Glory vandaag bekendmaken. 

,,Miljoenen mensen over de hele wereld hebben hierop gewacht. Dit is het gevecht dat de fans willen zien, het is het gevecht dat Rico wil en het is het gevecht dat Badr wil”, zegt directeur Marshall Zelaznik van Glory. ,,Dit is het grootste gevecht in de geschiedenis van de sport.”

Hari moest de vorige keer opgeven vanwege een armblessure. ,,Let op mijn woorden, ik maak altijd af waar ik aan begonnen ben. Wegrennen heeft geen zin dit keer”, zegt Verhoeven, de wereldkampioen bij de zwaargewichten. Hari zit momenteel een dopingschorsing uit. Met hulp van een nieuwe trainer bereidt de Amsterdamse Marokkaan zich voor op het weerzien met Verhoeven. ,,Ik weet precies wat ik van dit gevecht mag verwachten, maar hij heeft geen idee wie hij tegenover zich krijgt”, zegt Hari. ,,Hij zal voor het eerst tegenover de echte Badr Hari staan.”

Beide vechtsporters plaatsten de afgelopen dagen al berichten op Instagram die duidelijk maken dat ze elkaar weer te lijf zullen gaan. Het gevecht zal volgens insiders over vijf ronden gaan.

Eerder dan december kan het gevecht, waar de (vecht)sportwereld al jaren naar uitkijkt, ook niet plaatsvinden. Badr Hari’s schorsing van negentien maanden (vanwege dopinggebruik) is dan pas voorbij en Rico gaf in mei via deze site aan dat zijn eerstvolgende gevecht hoe dan ook tegen Hari moet zijn. En liefst meteen in december omdat hij anders dit jaar helemaal niet in actie komt. Glory heeft dus gehoor gegeven aan de eis van hun kampioen.

Gelredome

Het gaat allemaal gebeuren in stadion Gelredome in Arnhem. Nu wel in Nederland dus. Het vorige gevecht tussen Badr en Rico in 2016 was in het Duitse Oberhausen. Kickboksorganisatie Glory twitterde gisteren al een grote Romeinse 2, doelend op de tweede clash tussen Rico en Badr. Onder de 2 staat de tekst ‘Unfinished business'. Badr en Rico stonden in december 2016 al tegenover elkaar maar dat gevecht eindigde onbevredigend met een blessure voor Hari. Meteen na het gevecht daagde Rico Badr uit voor een rematch.

De tweet van Glory kwam een dag nadat Rico en Badr ook al suggestieve berichten op Instagram hadden geplaatst. Rico zei op zijn account ‘Ik maak altijd af wat ik ben begonnen, let op mijn woorden’ (maar dan in het Engels). Badr antwoordde met ‘Je tijd is op’ bij een foto van hemzelf tegenover een kickbokser die bijna zeker Rico is. 

Bijtekenen 

Dat een nieuw gevecht tussen beide kemphanen er hoe dan ook zou komen, leek zeker nadat Rico Verhoeven (de titelhouder van Glory) in mei tegen deze site zei dat hij alleen zou bijtekenen bij Glory als hij eerst tegen Badr Hari zou mogen vechten. Rico heeft al sinds begin van dit jaar geen contract meer bij Glory, de organisatie die de beste kickboksers onder contract heeft. Nu dat tweede gevecht tegen Badr is geregeld, zijn de gesprekken met Glory over contractverlenging weer gaande. Badr Hari tekende ondanks zijn schorsing al eerder bij.

De strijd tussen Rico (30) en Badr (34) is al jaren omgeven met veel spanning. Badr Hari gold zo’n tien jaar geleden als dé grote ster in het kickboksen. Maar sinds 2012 wordt zijn sportloopbaan overschaduwd door gevechten met justitie vanwege mishandelingen. Af en toe maakt hij een comeback in het kickboksen, maar zelden met echt succes. Desondanks is zijn talent onmiskenbaar, áls hij zich weet op te laden. In december wordt Badr 35 jaar.

Het eerste gevecht tussen Hari en Verhoeven vond eind 2016 plaats in het Duitse Oberhausen. Toen overigens, stond er behalve de eer (en geld) niets op het spel en was een gevecht van drie ronden afgesproken. Hari begon sterk, maar toen het gevecht in ronde twee kantelde, moest hij met een armblessure opgeven. Een anticlimax die een herkansing vereist. En die komt er nu. 

Kijk hier hoe Rico Verhoeven vorig jaar zijn wereldtitel behield: