Volledig scherm
Edwin Straver in actie tijdens de Dakar Rally 2018. © Dakar Rally

Rijswijker Straver snelste Nederlandse motorrijder in eerste etappe Dakar Rally: ‘Een mooi begin’

dakar 2019Edwin Straver is uitstekend aan de Dakar Rakar begonnen. Als 54ste kwam de Rijswijker maandag over de finish. De motorcoureur was daarmee de snelste Nederlander in zijn categorie.  

Een prima eerste dag voor de motorrijder. De 84 kilometer lange etappe verliep uitstekend voor Straver. Dat in omgekeerde volgorde werd gestart, hiep daarbij. Zeker in vergelijking met een aantal landgenoten. “Gewoonlijk zijn Paul Spierings en Wesley Pittens sneller dan ik, maar omdat we in omgekeerde volgorde zijn gestart, zaten zij voor me. Wat later starten had al voordeel dat het navigeren gemakkelijker was. Ik kon de sporen volgen en hoefde alleen maar te controleren of ik goed zat. Daardoor kon ik lekker doorrijden.”

Straver genoot in het Peruviaanse landschap. “Lekker spelen in de duinen: prima hoor. Het was niet te moeilijk. Soms zaten er wel wat stukjes in met heel losse feshfesh, en een paar verraderlijke stukken, maar ik vond het een mooi begin. Gelukkig was ik lang niet zo zenuwachtig als vorig jaar. Toen was alles nieuw en was ik zo gespannen dat ik amper om mijn motor kon blijven zitten. Daar had ik nu geen last van.”