Volledig scherm
© ANP

Rio lonkt weer voor Bas Verwijlen

DEN BOSCH - Degenschermer Bas Verwijlen is na zijn wereldbeker zege van een kleine twee weken geleden in Bern plots weer volop in de race voor de Olympische Spelen van Rio. De geboren Ossenaar, die tegenwoordig in Den Bosch woont, is beter gaan presteren sinds vader Roel opnieuw zijn coach is.

Verwijlen werd ongeveer een jaar getraind door de Hongaar Gabor Salamon, die door schermbond KNAS min of meer aan hem opgedrongen werd. Met hem aan de loper ging het rap bergafwaarts met Verwijlen. „Toen heb ik het moeilijke besluit moeten nemen om niet verder te gaan met mijn trainer”, zegt Verwijlen in een interview in het Brabants Dagblad van donderdag 5 november.

Hij ging zeker niet over een nacht ijs. Weken, misschien wel maanden liep de degenspecialist met de gedachte rond te breken met zijn coach. „Je krijgt als individuele sporter een heel speciale band met een coach. Dag en nacht ben je met elkaar op stap. Je deelt hotels, maakt autoritten van 8 uur. Om dan te zeggen: ‘je bent niet goed genoeg’, is dan heel moeilijk. Maar ik wist één ding zeker: met Gabor ga ik de Spelen sowieso niet halen. Mijn vader is het al twee keer gelukt met mij.”

Lees het laatste nieuws over de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en de Brabantse deelnemers op bd.nl/rio2016.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
460 stemmen