Volledig scherm
RKC-aanvoerder Daan Rienstra, eerder dit seizoen in duel met Ajax-middenvelder Hakim Ziyech. © BSR Agency

RKC-aanvoerder Rienstra terug op het veld

Wat tegen PEC Zwolle nog misging, lukte Emil Hansson vrijdag wel tijdens een trainingspartijtje. De linkerspits krulde de bal fraai voorbij de doelman in de touwen, in dit geval Mike Grim, de zoon van de RKC-trainer.  

Hansson maakt zondag in de Johan Cruijff Arena deel uit van de driemans-aanval van RKC die totaal gerenoveerd is ten opzichte van het thuisduel met Ajax op 19 oktober (1-2). In plaats van Stanley Elbers, Dylan Vente en Anas Tahiri is het nu de beurt aan Hansson, Mario Bilate en Sylla Sow. 

Non-playing captain

Op het middenveld lijkt Fred Grim weer een beroep te doen op Daan Rienstra, die dan non-playing captain af is. Na de winterstop kreeg de aanvoerder alleen nog tegen ADO Den Haag een basisplaats. Daarna was hij vooral bankzitter. Met Rienstra in plaats van AZ-huurling Tijjani Reijnders wint het Waalwijkse middenveld aan ervaring en defensieve kwaliteit. Het zou betekenen dat daarmee een tweede huurling die tijdens de winterse transferperiode als versterking is gehaald, op de bank belandt. Stefan Velkov moest tegen PEC Zwolle toekijken na basisplaatsen tegen VVV-Venlo en AZ. 

Tegen het vleugellamme PEC Zwolle deed Grim een beroep op het loopvermogen van Juriën Gaari en Paul Quasten voor de backposities. Zaterdag volgt nog een laatste training voor de uitwedstrijd in Amsterdam, maar gezien het partijtje op de vrijdagse training laat de coach de defensie intact. 

Dit seizoen pakte de hekkensluiter nog geen punt tegen een club uit de top 6. RKC slaagde er in de geschiedenis een keer in te winnen in de Arena. Dat was in de vorige eeuw, op 5 december 1999. Het werd 1-2; voor RKC scoorden Dejan Govedarica en Tim Cornelisse. De Amsterdamse eretreffer kwam op naam van Wamberto. Onder de lat bij Ajax stond destijds Fred Grim. 

Jubileumgoal

RKC staat momenteel op 749 tegentreffers in de eredivisie. Het eerste doelpunt van Ajax zou een jubileumgoal zijn. De wedstrijd (aanvang 14.30 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

Vermoedelijke opstelling RKC Waalwijk: Vaessen; Gaari, Mulder, Delcroix, Quasten; Van der Venne, Rienstra, Leemans; Sow, Bilate, Hansson.