Bij deze tackle van Ajacied Nicolás Tagliafico raakte Hans Mulder geblesseerd.
Volledig scherm
Bij deze tackle van Ajacied Nicolás Tagliafico raakte Hans Mulder geblesseerd. © BSR Agency

RKC’er Hans Mulder kan jubileum vieren tegen FC Groningen

RKC’er Hans Mulder zat zondag in Almelo de hele wedstrijd op de reservebank. Daardoor bleef de teller op 199 competitiewedstrijden voor de Waalwijkse club staan.  De kans is groot dat de 32-jarige Amsterdammer zondag tegen FC Groningen een jubileum te vieren heeft.

Nadat Mulder geblesseerd uitviel in de uitwedstrijd tegen Ajax, koos coach Fred Grim voor Melle Meulensteen voor de rechterpositie in het centrum van de verdediging. Meulensteen incasseerde tegen Heracles zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is de komende thuiswedstrijd tegen FC Groningen geschorst.

Hutten recordhouder

Mulder speelde twee periodes in Waalwijkse dienst: van 2006 tot 2011 en in 2017 keerde hij terug bij RKC. Van de 199 competitiewedstrijden voor RKC speelde hij er 147 in de eerste divisie en 52 in de eredivisie. Mulder is nog niet eens halverwege het clubrecord van Leon Hutten, die 421 officiële wedstrijden voor RKC uitkwam, inclusief beker en Intertoto. 

Ook Rob van Dijk, Patrick van Diemen, Adrie Bogers, Marcel Brands en Rick Hoogendorp passeerden in het verleden de kaap van 200 competitieduels in het RKC-shirt.