ronaldomroepbrabant on Twitter

Weg met dat kunstgras! Hierdoor speelde RKC'er Steef 'die gek op voetbalschoenen' Nieuwendaal oa vanavond zijn laatste duel. #RKCwaalwijk https://t.co/ufdTaxQh5V

RKC'er houdt profvoetbal voor gezien vanwege 'kunstgrasrommel'

RKC-middenvelder Steef Nieuwendaal heeft gisteravond zijn laatste wedstrijd gespeeld in het profvoetbal. De reden waarom de 31-jarige aanvoerder van de Walwijkse club afzwaait, is opmerkelijk. Nieuwendaal baalt van het kunstgras.

,,Het is een beslissing waar ik al een tijdje mee liep, eigenlijk vanaf het begin van het seizoen al", zei Nieuwendaal gisteren na de zege van 1-0 bij Emmen tegen Omroep Brabant. Ondanks de zege werden de Brabanders uitgeschakeld in de play-offs voor promotie naar de eredivisie.

Volledig scherm
Aanvoerder Steef Nieuwendaal. © pro shots

,,Ik stop vanwege de dramatische staat van de kunstgrasvelden in Nederland. Om iedere dag nog op die rommel te lopen, dat gaat me niet in de koude kleren zitten. Als ik wedstrijden op gras speel, gaat het zoveel makkelijker en relaxter", vervolgde Nieuwendaal. ,,Hier ben ik niet voor gemaakt. Het is ook de doodsteek voor het voetbal. Het moet zo snel mogelijk afgeschaft worden."

Nieuwendaal gaat verder bij de amateurs. ,,Ik heb voor mezelf de beslissing genomen naar de amateurs te gaan. Een opening is er altijd, maar dan moet er wel een heel mooi avontuur voorbij komen. Ik ben 31 en wist dat het moment zou komen. Ik kies ervoor op een mooi moment uit te stappen. Ik denk dat ik een hele mooie carrière heb gehad."

Volledig scherm
Een spandoek voor RKC-aanvoerder Steef Nieuwendaal. © pro shots
Volledig scherm
RKC'er Steef Nieuwendaal haalt verhaal bij scheidsrechter Van de Graaf na de rode kaart voor Roel van de Sande tegen Emmen. © pro shots

Live Voetbal

home logo NapoliNAP
20:45
FeyenoordFEY
away logo
home logo Borussia DortmundBVB
20:45
Real MadridRMA
away logo