Volledig scherm
Roel van de Sande met de sterke Dominique Kivuvu van FC Oss. © ProShots

RKC is duidelijk verlost van de kelder

OSS - Na een moeizame eerste helft behaalde RKC Waalwijk uiteindelijk zijn makkelijkste zege sinds tijden. Tegen FC Oss bewees de Waalwijkse ploeg dat het duidelijk afstand heeft genomen van de onderste regionen van het betaalde voetbal. Het boog een 2-0 achterstand om in een 2-5 zege.

RKC speelde een belabberde eerste helft en had geluk dat Dominique Kivuvu op slag van rust verzuimde om een voorzet van invaller Jan Verduyn op te ruimen. Pieter Langedijk profiteerde en bracht de Waalwijkers terug in de wedstrijd. Want na een klein half uur stond er al een 2-0 voorsprong voor FC Oss op het bord. In de vierde minuut strafte Istvan Bakx een communicatiefout af. Een van de weinige aanvallen van RKC voor de rust mondde uit in een Osse counter. Tom Boere stuurde Justin Mathieu met een steekpass weg. Die rondde via de hand van Tamati Williams af.

De 2-1 gaf RKC kracht. Door doelpunten van Serginho Greene en Johan Voskamp stond er na de rust al heel snel een 3-2 voorsprong op het bord. De goal van de spits was bijzonder. Hij drukte zijn hoofd tegen een keiharde vrije trap van Langedijk. Als een granaat sloeg de bal in bij de eerste paal. RKC ging steeds makkelijker voetballen. Met een schot in de verre hoek besliste Langedijk halverwege de tweede helft de wedstrijd.Voskamp knikte daarna nog een voorzet van invaller Mohamed Mezghrani binnen.

Live Voetbal

home logo Manchester CityMCI
20:45
FeyenoordFEY
away logo

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
265 stemmen