Volledig scherm
Frenkie de Jong van Jong Ajax met een van drie Waalwijkse centrale verdedigers, Maikel Verkoelen. © Proshots

RKC kan soms foutloos verdedigen

AMSTERDAM - RKC Waalwijk is een stapje dichter bij het grote doel: het niet op de laatste plaats eindigen in de eerste divisie. De Waalwijkers speelden op bezoek bij Jong Ajax met 0-0 gelijk. Massief en vrijwel foutloos verdedigen vormden de grondslag voor dat punt.

De eerste helft verliep eenzijdig. Jong Ajax was voortdurend aan de bal. RKC verschanste zich voor het eigen strafschopgebied en verdedigde secuur. Sam Hendriks glipte een keer door de linies, maar trof de voet van doelman Tamati Williams. Uit een corner kopte Frenkie de Jong, vroeger speler van onder meer de gezamenlijke jeugdopleiding van Willem II en RKC, over.

De Waalwijkers stelden er een paar speldenprikken tegenover. Een doelpunt van Jordy Thomassen werd terecht geannuleerd wegens buitenspel. Op slag van rust volgde uit een hoekschop de beste kans. Nando Wormgoor kopte de bal naar Maikel Verkoelen, die het uit de draai probeerde. Zijn inzet werd geblokt.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet. RKC bleef verdedigen en wachten op zijn kansjes. Er kwam er eentje na een lange van Pieter Langedijk. Die trof met zijn schuiver de vuisten van doelman Indy Groothuizen. De doelman kreeg later een gekraakt schot van Moussa Sanoh met de grootste moeite voor de lijn en de instormende Maikel Verkoelen te pakken. Een Waalwijkse zege zou ook teveel van het goede geweest zijn.

  1. Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    De halve finale tegen AC Milan in 2005. De knal van Nilis (zijn 100ste treffer voor PSV) tegen Bayern München. Of toch de penaltyserie met Atlético Madrid in 2016. Wat is voor u hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League? Op 25 november 1992 trapte PSV in Porto voor het eerst af in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Tegen FC Porto werd het 2-2. 25 jaar later en 104 duels verder zijn er talrijke bijzondere momenten te noemen.  Het BD zoekt de komende week naar het meest memorabele moment uit die 25 jaar. Stemmen op één van de tien uitgekozen momenten kan hieronder.

poll

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
1253 stemmen