Volledig scherm
Pieter Langedijk voorkomt met een doelpunt tegen MVV dat de al lang vertrokken Arsenio Valpoort clubtopscorer wordt.

RKC sluit ook af met nederlaag

WAALWIJK - RKC Waalwijk blikte over de wedstrijd tegen MVV heen alvast naar de toekomst. Voor de aftrap annonceerde het de komst van de ervaren verdediger Serginho Greene. Op slag van rust maakte Dongenaar Rick Mulder zijn debuut. De Waalwijkers verloren wel en Nick Coster kreeg bij zijn afscheid rood.

RKC maakte in de eerste minuten de indruk er het beste van te maken. Maar het liet zich verrassen door twee spelhervattingen van MVV. De eerste van Stef Peeters belandde op het hoofd van Steven Pereira, die vrij raak kon koppen. Daarna verzuimden de Waalwijkers de bal na een corner voldoende weg te werken. Weer was Peeters de aangever. Pieter Nijs werkte zijn lage voorzet af.

Nick Coster, bezig aan zijn laatste wedstrijd voor RKC, zorgde er met zijn tomeloze inzet voor dat de Waalwijkers weer terug in de wedstrijd kwamen. Hij lanceerde Pieter Langedijk, die met de binnenkant van zijn rechtervoet raak schoot. Het was de achtste treffer van Langedijk, die zich daarmee naast de in de winter vertrokken Arsenio Valpoort aan kop van de lijst van clubtopscorers nestelde. Vlak voor de pauze kwam Rick Mulder als debutant binnen de lijnen voor de geblesseerde Steef Nieuwendaal.

Mulder speelde sterk. Mede onder zijn impuls drongen de Waalwijkers MVV terug. Met uit een counter legde invaller-spits Thomas Verheydt de bal uit de draai achter de defensie van RKC. Luca Polizzi bracht de marge weer op twee treffers. Met een aanvaller (Cicilia) voor een verdediger (Janzen) probeerde RKC nog wat van zijn laatste thuiswedstrijd te maken.Maar na een charge van Van Weert kreeg die geel en Nick Coster wegens protesteren geel en geel en dus rood. Daarom bleef het 1-3.

Live Voetbal

home logo PSVPSV
32'
0-0
FC TwenteTWE
away logo
home logo VitesseVIT
EINDE
1-1
FC EmmenEMM
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
2-1
AjaxAJA
away logo
home logo Willem IIWIL
EINDE
0-0
PEC ZwolleZWO
away logo