Volledig scherm
Serginho Greene rukt op voor RKC Waalwijk in de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht. © ProShots

RKC vindt inspiratie in vrijwel lege Galgenwaard

UTRECHT - RKC Waalwijk rekende eindelijk af met de dubieuze reputatie dat het niet in staat is om van beloftenteams te winnen. In de bijna lege Galgenwaard vond de ploeg inspiratie genoeg voor een 1-3 zege. Johan Voskamp werd twee keer in stelling gebracht. Moussa Sanoh scoorde ook voor RKC.

Trainer Peter van den Berg had tactische wijzigingen doorgevoerd. RKC speelde met een driemansdefensie en een versterkt middenveld in een poging voor het eerst in de historie van een beloftenteam te winnen. Met Nando Wormgoor, Steef Nieuwendaal en Serginho Greene stond er een heel ervaren centrum. Daan Rienstra speelde er vlak voor. Gigli Ndefe kon zich heerlijk uitleven op de rechterflank. Voor Roel van de Sande is dat heel wat moeilijker te bespelen.

In de nieuwe slagorde bleef RKC redelijk overeind, al kreeg FC Utrecht twee enorme kansen. Na een te gretige tackle van Nieuwendaal kon Gyran Kerk alleen op Tamati Williams af. Die redde. Een wankeling van Gigli Ndefe bood Mitchell van Rooijen een schietkans, maar hij mikte voorlangs. RKC had zich al die probleempjes kunnen besparen. Na tien minuten stuurde Van de Sande linksbuiten Pieter Langedijk alleen op de keeper af. Die wist zich geen raad met de kans. De voorsprong bleef daardoor tot 1-0 beperkt. Want wat later rondde Johan Voskamp een prachtige combinatie van Daan Rienstra en Serginho Greene af.

Meteen na rust haalde Voskamp opnieuw doeltreffend uit. Daar ging een snel genomen vrije trap en een voorzet van Langedijk aan vooraf. Utrecht bracht de van een hamstringblessure terugkerende Nacer Barazite in de ploeg. Die bracht de Utrechters even terug in de wedstrijd met een van richting veranderd schot. Een andere invaller, Moussa Sanoh, zorgde echter weer voor de 1-3.