Volledig scherm
RKC Waalwijk oefende bij OJC Rosmalen weer een keer op kunstgras.

RKC Waalwijk heeft helft handen vol aan OJC Rosmalen

ROSMALEN - RKC Waalwijk heeft een helft de handen vol gehad aan derde divisionist OJC Rosmalen. De Waalwijkers, die twaalf spelers thuis hadden gelaten, kwamen zelfs met 2-0 achter. Onder impuls van Pieter Langedijk boekte RKC toch nog een reguliere zege: 2-4.

Voor de pauze voetbalde RKC, met testspeler Yannick Cortie als linksback, onsamenhangend. Rene Geerts en Truelelin Torev profiteerden van zwak verdedigen aan Waalwijkse kant. Pas vlak voor de rust deed RKC wat terug. De van Elinkwijk overgekomen Maurits de Baar dwong OJC-doelman Koen van Boxtel tot een redding. Yasin Ben Mohamadi tikte de rebound binnen.

Na de rust kwam bij RKC Pieter Langedijk in de ploeg. Die maakte met zijn snelle rushes het verschil. Zo stelde hij De Baar in staat om de gelijkmaker binnen te koppen. Tien minuten later was het 2-3 toen Kenny Anderson doelman Aaron van Engelen passeerde en de bal in het doel schoof.

Bij die 2-3 achterstand ging Frank van Mosselveld bij OJC Rosmalen naar de kant. In de rust was Furkan Alakmak, ook al een speler met een RKC-verleden in de kleedkamer achtergebleven. Alakmak is een van de drie contractspelers waarover een club in de derde divisie moet beschikken.

Eenmaal op voorsprong wisselde RKC nog eens vijf spelers. In de slotminuut bepaalde Jan Verduyn, die wel de volle negentig minuten bleef staan, de eindstand op 2-3. Steef Nieuwendaal en Cortie waren de andere twee spelers die van het begin tot het einde op het kunstgras stonden. De linksback liet een aardige indruk achter.

OJC Rosmalen - RKC Waalwijk 2-4 (2-1).
Scoreverloop: 28. Geerts 1-0, 38. Torev 2-0, 41. Ben Mohamadi 2-1, 52. De Baar 2-2, 63. Anderson 2-3, 89. Verduijn 2-4.
RKC: El Bahraoui (46. Bijdevier); Van Weert (65. Mezghrani), Wormgoor (65. Najah), Seedorf (46. Green), Cortie; Nieuwendaal, Anderson (65. Sifneos), Rienstra (65. De Graauw); De Baar (65. Baggerman), Ben Mohamadi (46. Langedijk), Verduijn.

  1. Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    De halve finale tegen AC Milan in 2005. De knal van Nilis (zijn 100ste treffer voor PSV) tegen Bayern München. Of toch de penaltyserie met Atlético Madrid in 2016. Wat is voor u hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League? Op 25 november 1992 trapte PSV in Porto voor het eerst af in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Tegen FC Porto werd het 2-2. 25 jaar later en 104 duels verder zijn er talrijke bijzondere momenten te noemen.  Het BD zoekt de komende week naar het meest memorabele moment uit die 25 jaar. Stemmen op één van de tien uitgekozen momenten kan hieronder.

poll

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
1253 stemmen