Volledig scherm
Vito van Crooij in duel met Gigli Ndefe van RKC © Proschots

RKC Waalwijk kansloos tegen VVV

VENLO - Het was alweer even geleden, maar tegen VVV Venlo leed RKC Waalwijk een kansloze nederlaag. Tot twintig minuten voor tijd hadden de Waalwijkers optisch zicht op een resultaat. Daarna sloegen de Limburgers twee keer achter elkaar toe en was de wedstrijd gespeeld. Het werd uiteindelijk nog 4-0.

Trainer Peter van den Berg had zijn ploeg aangepast voor de wedstrijd tegen de nummer twee. Een paar keer had hij succes met zo'n ingreep. Nu gebeurde het geregeld dat zijn defensie bij de aanvalsopbouw die extra verdediger ging zoeken. Mezghrani, Seedorf en Ndefe verdedigenden allemaal een keer door het midden uit. Dat liep meestal net goed af, maar indirect leverde het ook een tegentreffer op. Mezghrani bracht Nieuwendaal met een pass naar het centrum in de problemen. Dat leidde tot balverlies en een vrije kans voor Vito van Crooij. Doelman Tamati Williams redde nog ten koste van een hoekschop. Daaruit schoot Danny Post bij de tweede paal raak.

RKC had het toch al niet zo makkelijk in de Koel. Aanspeelpunt Johan Voskamp was nauwelijks bereikbaar. De beste aanvallende actie voor de pauze was nog een afstandsschot van Pieter Langedijk dat net naast de paal belandde. Na de rust veranderde het spelbeeld niet. VVV probeerde een paar keer aan te zetten, maar kreeg de Waalwijkers niet stevig onder druk. Bij de ballen in de zestien was er altijd wel een hoofd of been van RKC om redding te brengen. Dat joeg de ploeg uit Venlo met een schot van Daan Rienstra nog even de stuipen op het lijf.

Het doelpunt van Ralf Seuntjens twintig minuten voor tijd voelde voor VVV als een bevrijding. Hij kopte een voorzet van de rechterflank binnen. Twee minuten later was het al 3-0. Johnatan Opoku kon nu wel een bal in het strafschopgebied afschermen en stelde Vito van Crooij in de gelegenheid Williams opnieuw te passeren. RKC kon daarna alleen maar hopen dat de schade niet groter werd, Maar het werd ook nog 4-0 nadat Promes een corner prachtig met de hak naar Opoku verlengde, In de extra tijd liet Seuntjens een kans op 5-0 liggen.

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
20'
0-0
VVV-VenloVVV
away logo
home logo FC TwenteTWE
23'
0-0
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo Willem IIWIL
20:45
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo NAC BredaNAC
20:45
AjaxAJA
away logo

poll

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
1205 stemmen