Volledig scherm
Pieter Langedijk staat nu tot 2018 onder contract bij RKC Waalwijk. De club laat ermee doorschemeren dat er flink onderhandeld moet worden om de aanvaller eventueel over te nemen. © ProShots

RKC Waalwijk licht optie in contract Pieter Langedijk

WAALWIJK - RKC Waalwijk maakt gebruik van de mogelijkheid om een eenzijdige optie in het aflopende contract met Pieter Langedijk te lichten. Dat betekent dat de aanvaller ook na afloop van het huidige seizoen nog een jaar aan de Waalwijkse club verbonden is.

De 22-jarige vleugelspits voetbalde sinds 2005 bij Sparta. Bijna een jaar geleden maakte hij in de winterstop de overstap naar RKC Waalwijk. Mede door acht goals van Langedijk verliet de Waalwijkse club de laatste plaats in de eerste divisie. Dit seizoen was hij als aangever of afmaker al bij elf doelpunten van RKC betrokken, dat inmiddels is opgerukt naar het linkerrijtje. Voor RKC was dat aanleiding om de optie te lichten.

,,Pieter heeft zich razendsnel ontwikkeld tot een van dé publiekslievelingen hier in Waalwijk", aldus directeur Remco Oversier. ,,Een knappe prestatie voor een jongen van zijn leeftijd. We zijn blij dat Pieter nu tot de zomer van 2018 vastligt”.

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (26%)
  • Nee (15%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (59%)
119 stemmen