Volledig scherm
Nando Wormgoor is ook tegen FC Den Bosch absent.

RKC Waalwijk nog zonder Nando Wormgoor

WAALWIJK - RKC Waalwijk moet het vrijdagavond in de streekderby tegen FC Den Bosch nog zonder verdediger Nando Wormgoor stellen. Steef Nieuwendaal zit de wedstrijd schorsing uit die hij opliep voor zijn rode kaart in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Serginho Greene is juist terug na een schorsing.

Trainer Peter van den Berg zal verder zo weinig mogelijk veranderen aan de ploeg die tegen Fortuna Sittard de derde zege op rij boekte en voor het vijfde competitieduel achtereen ongeslagen bleef. Dat betekent dat Philippe van Arnhem weer een basisplaats krijgt en Kenny Anderson een rol als rechterspits vrij mag invullen.

RKC, de tijdens de open dag al met 1-0 van FC Den Bosch won, stapt als favoriet het veld op. Dat is nieuw voor de Waalwijkse club. Van den Berg is er wel tevreden mee dat clubs weer met ontzag voor RKC naar Waalwijk komen. "We gaan nu een serie moeilijke wedstrijden tegemoet. De prestaties van de recente weken geven geen enkele garantie." Ook al is RKC favoriet, ook FC Den Bosch wordt in de ogen van Van den Berg een zware klus. In het duel in de voorbereiding moesten de Waalwijkers het ondanks de zege fysiek afleggen. "We zijn nu verplicht zo'n wedstrijd te winnen. Ik ben benieuwd hoe de groep daar mee om wil gaan."

RKC : Williams; Mezghrani, Greene, Seedorf, Ndefe; van Arnhem, Van de Sande, Rienstra; Anderson, Voskamp, Langedijk.

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (26%)
  • Nee (15%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (59%)
80 stemmen