Volledig scherm
Op de voorgrond traint een groepje spelers van RKC Waalwijk. Achter het doek speelt zich de wedstrijd tussen Feyenoord en de Waalwijkse club af. © Wilber Hack

RKC Waalwijk oefent voor derde keer achter gesloten deuren

ROTTERDAM - Feyenoord - RKC Waalwijk (2-0) achter gesloten deuren. Het was al de derde keer deze oefencampagne dat de Waalwijkse club een wedstrijd speelde waaraan geen ruchtbaarheid mocht worden gegeven. Eerder gebeurde dat tegen Queens Park Rangers in Mill en vorige week tegen FC Dordrecht.

Dat RKC, FC Oss en later PSV in het geniep speelden tegen QPR was nog enigszins begrijpbaar. Indien er vooraf gepubliceerd zou worden over de oefenduels konden burgemeesters in het geding komen. QPR laat zich ook bij dit soort wedstrijden vergezellen door zo'n 300 supporters. Kans op verbod van de wedstrijd, zoals PSV in Driel overkwam, was levensgroot aanwezig.

Supporters die toch lucht hadden gekregen van de wedstrijden in Mill werden oogluikend toegelaten op het complex van Juliana '31. De media werd niets in de weg gelegd. Journalisten konden zich na enig aandringen ook toegang verschaffen tot de wedstrijd tussen Dordrecht en RKC Waalwijk.

Maar bij Feyenoord heerste een zero-tolerance beleid. Dat had niets met veiligheidsoverwegingen te maken. Dat Feyenoord tegen RKC zou oefenen was keurig voor het grote publiek verborgen gebleven. Feyenoord repte op haar eigen website over een besloten training. RKC maakte daar kenbaar dat de ochtendtraining was geschrapt zonder daar een reden voor op te geven.

Op Varkenoord gold echter het dictaat van trainer Giovanni van Bronckhorst, die geen pottenkijkers duldde. Hij werd daarin gesteund door technisch directeur Martin van Geel, die meldde dat Feyenoord vorig jaar soortgelijke wedstrijden speelde tegen Volendam en Fortuna Sittard.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
458 stemmen