Volledig scherm
© Jeroen de Jong/Beeld Werkt

RKC Waalwijk speelt gelijk tegen combiteam QPR

MILL - RKC Waalwijk heeft met 1-1 gelijk gespeeld tegen een combinatieteam van Queens Park Rangers. Dat gebeurde op een van de bijvelden op het complex van Juliana in Mill. De club uit de Engelse championship had eerder op de dag met een combinatieteam met 3-1 verloren van FC Oss.

Een volledige wedstrijd was het niet. Beide helften duurden 35 minuten. Net als bij de ouverture zaterdag maakte trainer Peter van den Berg van RKC gebruik van twee verschillende elftallen. Proefspeler Kevin Ntika Bondombe deed in de eerste helft mee en speelde aan de zijde van Serginho Greene.

Bondombe toonde zich nogal verbolgen over de uitlatingen van zijn inmiddels voormalige Belgische zaakwaarnemer. Die riep dat de verdediger niets bij RKC te zoeken had. Hij zou het niveau niet aan kunnen. "Misschien is het rancune. Ik heb twee clubs die door hem waren voorgesteld geweigerd", zei Bondombe, die er verder geen woorden aan vuil wilde maken. Tot en met de wedstrijd van zaterdag bij Achilles Veen concentreert hij zich op RKC.

Tegen QPR viel hij op met een crosspass. Daarmee stond hij aan de wieg van de Waalwijkse goal. Roel van de Sande schoot vanaf de zijkant van het veld een vrije trap binnen. "Bondombe heeft me nog niet overtuigd", zei Van den Berg. "Hij is nog niet fit genoeg en zal nog stappen moeten maken deze week."

RKC concentreert zich voorlopig vooral op het aantrekken van een linker centrale verdediger. "Met andere positie wil ik nog een maand wachten, zei Van den Berg. "Voor ons tweede team hebben we een aantal jonge spelers aangetrokken. Die wil ik eerst de kans geven om zich te laten zien."

Jan Verduin en Nikki Baggerman, afkomstig van ADO Den Haag, maakten een goede indruk. Dat deed ook doelman Abdel el Bachraoui na de rust. Die moest alleen buigen voor een inzet van Tjaronn Chery.

Queens Park Rangers - RKC Waalwijk 1-1 (0-1). 22. Van de Sande 0-1, 42. Chery 1-1.

Bijzonderheid: wedstrijd van 2 x 35 minuten

RKC eerste helft: Vaessen; Gigli Ndefe, Greene, Bondombe, Engberink; Nieuwendaal, Rienstra, Van de Sande; Sanoh, Van Sonsbeek, Verduin.

RKC tweede helft: Abdel El Bachraoui; Mezhgrani, Van Weert, Moaad El Bachraoui, Seedorf; Baggerman, Anderson, Van Arnhem; Benson (62. Robby Ndefe), Voskamp, Langedijk.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
385 stemmen