Volledig scherm
© Jeroen de Jong/Beeld Werkt

RKC Waalwijk stuurt Rick Mulder weg

WAALWIJK - RKC Waalwijk gaat niet verder met Rick Mulder, de middenvelder die in het laatste competitieduel met MVV zijn debuut maakte in de eerste divisie. De 19-jarige voetballer uit Raamsdonksveer werkte zonder toestemming van de Waalwijkse club een proefstage bij FC Utrecht af. Daar komt hij in aanmerking voor de selectie van Jong FC Utrecht, dat in de eerste divisie gaat spelen.

Bij RKC had Mulder een opleidingsovereenkomst. Die zou uitmonden in een contract indien hij zich naar behoren zou ontwikkelen. RKC besloot de speler nog geen contract aan te bieden omdat zijn houding buiten het veld het afgelopen seizoen wrevel opriep. Indien hij zich ook op dat punt zou verbeteren, lag er alsnog een betaalde overeenkomst voor hem klaar gedurende het komende seizoen.

Mulder wilde dat traject niet afwachten. Na overleg met zijn zaakwaarnemer besloot hij toch op de uitnodiging tot een proefstage bij FC Utrecht in te gaan. "Wij laten ons niet onder druk zetten. In onze visie moest Mulder nog stappen maken om voor een contract in aanmerking te komen. Wij hebben laten weten niet in te stemmen met een proefstage bij FC Utrecht. Nu Mulder dat toch gedaan heeft is het voor ons over. Als je bij RKC wilt voetballen, moet je ook een geelblauw hart hebben", verklaarde directeur Remco Oversier.

Vorig seizoen toonden, behalve RKC, ook FC Den Bosch en Heerenveen interesse in de middenvelder.