Volledig scherm
Emil Hansson vorig seizoen als speler van RKC Waalwijk. © BSR Agency

RKC Waalwijk wacht op antwoord van Hannover over Hansson

Emil Hansson (21) keert mogelijk terug bij RKC Waalwijk. Algemeen directeur Frank van Mosselveld heeft bevestigd dat er de laatste paar dagen contact is geweest met Hannover ‘96, de club waar de voormalig Feyenoorder sinds dit seizoen onder contract staat.

RKC is er zelf uit met de speler, die vorig seizoen nog gehuurd werd van Feyenoord. Hansson heeft bij Hannover een contract tot 2022. Het zou gaan om een huurovereenkomst voor een half seizoen.

Hansson speelde vijftien wedstrijden voor de club uit de tweede Bundesliga, waarvan elf als invaller. De trainer van Hannover, Kenan Kocak, heeft tegen Duitse media gezegd dat hij verwacht dat de Zweedse Noor naar RKC vertrekt. Hansson had vorig seizoen een flink aandeel in de promotie van RKC. In 35 duels kwam hij tot twaalf doelpunten en elf assists. Ook in de play-offs scoorde hij. Bij de 4-5 zege op Go Ahead maakte hij uit een penalty de openingstreffer.

Van der Venne

Waarschijnlijk komt er nog een speler naar RKC die bij dat duel actief was en scoorde. Richard van der Venne, de Ossenaar van Go Ahead, sluit waarschijnlijk maandag aan bij de selectie van de Waalwijkers, al wil Van Mosselveld dat nog niet bevestigen. Die zegt wel dat er maandag een speler gekeurd wordt. Eerder verklaarde Van Mosselveld dat de betreffende speler zondagmiddag nog een wedstrijd moest spelen.