Volledig scherm
Nando Wormgoor bij de training van RKC Waalwijk. Die begon in verband met de tropische temperaturen een half uur eerder. © Wilber Hack

RKC Waalwijk weer met Greene en Green

WAALWIJK - Dwayne Green keert bij de thuiswedstrijd vrijdagavond tegen Jong Ajax terug in de basis van RKC Waalwijk. Afgelopen maandag zat hij nog op de bank omdat trainer Peter van den Berg tegen het met twee spitsen opererende Jong FC Utrecht een andere speelwijze hanteerde.

Green vervangt Mark Engberink, die nog steeds geblesseerd is. De vaste linksback heeft door het interlandweekeinde twee weken de tijd om aan zijn herstel te werken. Op 9 september, bij de uitwedstrijd tegen Dordrecht, wordt hij terug verwacht. Na het bezoek aan Dordrecht volgen drie Brabantse derby's: NAC (thuis), Helmond Sport (uit) en Jong PSV (thuis).

De wijziging van systeem kost Nando Wormgoor zijn basisplaats. Trainer Peter van den Berg kiest opnieuw voor Steef Nieuwendaal en Serginho Greene als centrale verdedigers voor het duel met de koploper.

Vermoedelijke opstelling RKC: Williams; Ndefe, Nieuwendaal, Greene, Green; Rienstra, Anderson, Van de Sande; Benson, Voskamp, Langedijk.