Volledig scherm
Andreas Calcan (rechts) © Toin Damen

Roemeense proefspeler langer bij Willem II

OISTERWIJK - De Roemeen Andreias Calcan heeft een goede indruk achtergelaten tijdens de week dat hij op proef was bij Willem II. Hij mag nog een week blijven. Daarna beslissen technische staf en clubleiding of de 22-jarige middenvelder/aanvaller een contract krijgt aangeboden.

Calcan is speler van Roemenie onder 21 en afkomstig van Universitatea Cluj. Daar liet hij zijn contract ontbinden nadat de in finacniele nood verkerende club een aantal maanden zijn salaris niet betaalde. "Zijn voormalige coaches daar, Fons Groenendijk en George Ogararu (nu coach van Jong Ajax), raadden Calcan aan een club in Nederland te zoeken. "Ik ben niet zo groot. In Roemenie is het voetbal veel fysieker dan in Nederland", aldus de speler. "En ik heb hier tijdens de trainingen al gemerkt dat dat klopt."
Vrijdag had hij zullen meespelen in de oefenwedstrijd van Willem II tegen Waasland Beveren, maar dat duel werd door de burgemeester van Loon op Zand om veiligheidsredenen verboden. Nu doet hij een helft mee in de testwedstrijd die Jong PSV en Jong Willem II zaterdag tegen elkaar spelen. Calcan wil dan al laten zien dat Willem II er verstandig aan doet om hem binnen te halen. En anders krijgt hij volgende week zaterdag, met het eerste elftal tegen De Graafschap, nog een kans. "Ik hoop dat ik kan blijven."

Eerder kreeg de Engelse proefspeler Kyle Scott ook de kans op een extra stageweek bij Willem II. Hij trok zijn toezegging echter in en wilde direct uitsluitsel van Willem II, dat besloot niet met de speler van Chelsea onder 21 in zee te gaan.

  1. Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    De halve finale tegen AC Milan in 2005. De knal van Nilis (zijn 100ste treffer voor PSV) tegen Bayern München. Of toch de penaltyserie met Atlético Madrid in 2016. Wat is voor u hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League? Op 25 november 1992 trapte PSV in Porto voor het eerst af in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Tegen FC Porto werd het 2-2. 25 jaar later en 104 duels verder zijn er talrijke bijzondere momenten te noemen.  Het BD zoekt de komende week naar het meest memorabele moment uit die 25 jaar. Stemmen op één van de tien uitgekozen momenten kan hieronder.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
298 stemmen