Volledig scherm
Archieffoto © iStock/ThinkStock

SC Heerenveen is maatje te groot voor FC Oss

TERSCHELLING - FC Oss heeft donderdagavond een flinke oefennederlaag geleden tegen eredivisionist SC Heerenveen. In Terschelling won de Friese ploeg met liefst 5-1, zodoende blijft FC Oss vooralsnog op 1 oefenzege (tegen QPR) staan.

De Ossenaren begonnen op papier in een sterke formatie, maar werden van meet af aan onder druk gezet. Nadat Xavier Mous zijn doel aanvankelijk met een aantal fraaie reddingen schoon hield, was het in de 22e minuut wel raak: Pelle van Amersfoort werkte rustig af. In de 38ste minuut bepaalde diezelfde Van Amersfoort de ruststand op 2-0.

Na rust liepen de Friezen verder uit; in de 65ste minuut maakte Luka Zahovic de 3-0, waarna Simon Thern de stand via een strafschop in de 80ste minuut op 4-0 bepaalde. In de 86ste minuut vergrootte Reza Ghoochannejad de voorsprong naar 5-0. Dat leek ook de eindstand te worden, maar in de 89ste minuut maakte Istvan Bakx op aangeven van Boban Lazic de 5-1.

  1. Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    De halve finale tegen AC Milan in 2005. De knal van Nilis (zijn 100ste treffer voor PSV) tegen Bayern München. Of toch de penaltyserie met Atlético Madrid in 2016. Wat is voor u hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League? Op 25 november 1992 trapte PSV in Porto voor het eerst af in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Tegen FC Porto werd het 2-2. 25 jaar later en 104 duels verder zijn er talrijke bijzondere momenten te noemen.  Het BD zoekt de komende week naar het meest memorabele moment uit die 25 jaar. Stemmen op één van de tien uitgekozen momenten kan hieronder.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (93%)
  • Oneens (7%)
295 stemmen